Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Νέα αφαίμαξη των Ελλήνων με την μνημονιακή φοροεισπρακτική πολιτική - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανοιχτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημοσίου τομέα.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, ούτε υπάρχει το απαιτούμενο πλαίσιο για να προχωρήσουν αυτές οι ρυθμίσεις αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα. Η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της δημοσίευσης των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Διαύγεια των υπουργείων, όπως και υπέρ της δημοσίευσης των απολογιστικών στοιχείων των δαπανών και άλλων στοιχείων των οργανισμών που επιχορηγούνται από φορείς του δημοσίου με τουλάχιστον 3.000 ευρώ ετησίως.

Ο θεσμός του γενικού επιθεωρητή διοίκησης για να παραμείνει επιτυχημένος θα πρέπει να ενισχύεται ώστε να παράγεται σημαντικό έργο. Όσον αφορά τις Ανεξάρτητες Αρχές, ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι υπάγονται στην εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και αυτός είναι ο λόγος που έχουν δημιουργηθεί ζητήματα σχετικά με την λειτουργία τους. Αυτές οι Αρχές είναι εξαρτημένες από την κυβέρνηση και τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η συγκυβέρνηση μέσα στο εν λόγω νομοσχέδιο περνάει ένα μικρό φορολογικό σχέδιο νόμου, όπου εκτός από την πραγματική περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου, το κράτος ορίζει και ένα ποσό το οποίο θεωρεί μετά βεβαιότητας ότι οφείλει να έχει ένας πολίτης που ασκεί συγκεκριμένη δραστηριότητα.