Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Α. Ματθαιόπουλος: Ψηφοθηρική κοροϊδία η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών - ΒΙΝΤΕΟ


Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και άλλων συναφών τροπολογιών ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τα ταπεινωτικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο, καταδικάζοντας την ηχηρή απουσία του ελλαδικού κράτους, που παραμένει αμέτοχο μπροστά στην ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του αδελφού μας κράτους, επιβεβαιώνοντας με τη στάση του την προδοτική ρήση του Καραμανλή «η Κύπρος κείται μακράν».

Καταγγέλλοντας τον υπονομευτικό ρόλο του Βενιζέλου και του Σαμαρά, που ασχολούνται με τον... Καναδά και την συνέχιση της πολιτικής δίωξης εις βάρος της Χρυσής Αυγής αντίστοιχα, έκλεισε το κεφάλαιο αυτό καταθέτοντας στα πρακτικά την ανακοίνωση του Αρχηγού του Κόμματος, του μοναδικού αρχηγού κόμματος δηλαδή που απάντησε καταλλήλως στον Νταβούτογλου.

Επί των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την τροπολογία δηλαδή που εισήχθη μόλις σήμερα το μεσημέρι, ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος παραλλήλισε την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής από 72 σε 100 δόσεις με τις τραπεζικές γκανγκστερικές πρακτικές, που αντί να μειώσουν το οφειλόμενο ποσό σε κάποιον οφειλέτη απλώς επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής, χρεώνοντας του νέους τόκους και αυξάνοντας κατά πολύ την αρχική οφειλή.

Με τον ίδιο τρόπο το Υπουργείο Οικονομικών αντί να εξετάσει το ποσοστό επισφάλειας του οφειλόμενου ποσού (περίπου 100 δισ. ευρώ) και να μειώσει το χρέος, επιμηκύνει τον χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής ενώ γνωρίζει την αδυναμία καταβολής οποιουδήποτε ποσού από ανθρώπους που ελέω μνημονίου έχουν δει τα εισοδήματα τους να πετσοκόβονται.

Όλα αυτά τα ημίμετρα είναι αδιέξοδα κι επικίνδυνα και η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει το δίκαιο αίτημα της εφαρμογής φοροελαφρύνσεων σε αντίθεση με την φτηνή ψηφοθηρία της κυβέρνησης που με πρόσχημα τις «ευνοϊκές» μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου που ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας προσποιείται ένα ανθρωπιστικό πρόσωπο.