Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Απαράδεκτη η οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου σχετικά με την κύρωση πρωτοκόλλου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για τις υπηρεσίες υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών.

Η άποψη της Χρυσής Αυγής όσον αφορά την συνεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο με την Τουρκία είναι δεδομένη. Όσο η Τουρκία κατέχει την μισή Κύπρο και καθημερινά δείχνει την επεκτατική της διάθεση εναντίον της χώρας με παραβιάσεις του Εθνικού εναερίου χώρου, όσο τα πολεμικά της πλοία φτάνουν έξω από τα νησιά μας, όσο η πολιτική των τούρκων συνεχίζει να είναι απαράδεκτη, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για πρωτόκολλα, υπηρεσίες ή συνεργασίες.

Το περίφημο casus belli δεν απαλείφθηκε από το επίσημο τουρκικό δόγμα και οι tούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν σε όλα τα επίπεδα. Εδώ και λίγο διάστημα οι tούρκοι αμφισβητούν ανοιχτά την κυπριακή ΑΟΖ και όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως με βάση τις συμφωνίες έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Κατηγορεί, δε, την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι εκμεταλλεύεται μονομερώς τις πηγές ενέργειας στην Κύπρο. Η πρόκληση αυτή είναι χειρότερη από τα Ίμια.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που η στάση της εναντίον της Πατρίδας μας ήταν και θα είναι εχθρική. Η Κύπρος είναι Ελλάδα! Πάγιοι στόχοι της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και η εφαρμογή του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος – Κύπρου