Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δραστηριότητες Τοπικών: Καστοριά, Ηλεία, Λαμία, Κοζάνη

Η Τ.Ο. Καστοριάς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014. Η λιτή τελετή έλαβε χώρα στο μνημείο του Παύλου Μελά δίπλα από το εκκλησάκι των Ταξιαρχών στη Μητρόπολη Καστοριάς, όπου βρίσκεται θαμμένο το σώμα του Ήρωα και την παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες. Ο υπεύθυνος της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας, συναγωνιστής Τούφας Στέλιος, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον Παύλο Μελά, στη σημασία του ένοπλου αγώνα του για την υπόθεση της Μακεδονίας και στις συνθήκες θανάτου του στην ορεινή κοινότητα Στάτιστα (τώρα Μελάς) της Καστοριάς.


Παρόντες στην εκδήλωση της Τ.Ο. Καστοριάς ήταν ο συναγωνιστής Τσακίρης Μιχάλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής και ο συναγωνιστής Γραικός Φώτης ο οποίος εκπροσώπησε την Τ.Ο. Θεσσαλονίκης. Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στον Μακεδονικό Αγώνα και στις θυσίες των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Έγινε αναφορά στις σημερινές συνθήκες για το Μακεδονικό ζήτημα, στις αξιώσεις των σκοπιανών και των διεθνών προστατών τους καθώς και στον αγώνα της Χρυσής Αυγής μέσα και έξω από την Ελλάδα για την ονομασία του κρατιδίου και τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας.


Οι ομιλίες των συναγωνιστών ολοκληρώθηκαν με την αναφορά στις πολιτικές διώξεις φρονήματος του καθεστώτος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών και τον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει στην Χρυσή Αυγή. Καθημερινά, με τις συνεχείς δράσεις μας σε όλη τη Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα τους αποδεικνύουμε ότι οι Έλληνες Πατριώτες δεν λυγίζουν, δεν συμβιβάζονται και αγωνίζονται για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας. Παρών στην εκδήλωση για τον Παύλο Μελά ήταν και ο εκπρόσωπος της Τ.Ο. Φλώρινας, συναγωνιστής Νομικός Κωνσταντίνος ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό.


Ηλεία: Τιμή στους Νικητές της Μάχης της Ζαχάρως

Σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή Ηλείας, για τις Ιστορικές μάχες και Νίκες της Ζαχάρως (1947- 1948), εναντίον των συμμοριτών, παραβρέθηκαν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, συναγωνιστές, φίλοι και απόγονοι των Ηρώων, αποδίδοντας τις δέουσες Τιμές στους Μαχητές της Ελευθερίας.


Μετά από την επιμνημόσυνη δέηση, ο συναγωνιστής Διονύσιος Παπαδήμας, περιέγραψε το χρονικό αυτών των μαχών τονίζοντας πως ο Αντιστράτηγος της Χωροφυλακής Γεώργιος Ζάρας έπραξε το χρέος του τις δύσκολες εκείνες στιγμές εναντίον των συμμοριτών, που ήθελαν να αιματοκυλίσουν την περιοχή (όπως στον Μελιγαλά Μεσσηνίας) και σ’ αυτούς τους ήρωες οφείλουμε τα πάντα.


Ανάμεσα στους νεκρούς υπήρχαν παιδιά και άοπλοι πολίτες της περιοχής που συνέδραμαν όμως τα μέγιστα, για τη Νίκη των Πατριωτών απέναντι στους σφαγείς του Άρη Βελουχιώτη. Στεφάνι κατέθεσε ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ηλείας, Νίκος Κωνσταντίνου ενώ το προσκλητήριο των Ηρώων, ανέγνωσε ο συναγωνιστής Νικόλαος Κρέσπης. Η εκδήλωση έληξε όπως πάντα με τον Εθνικό ύμνο.


Τ.Ο. Λαμίας: Η αριστερή τρομοκρατία, το χέρι του κράτους
Η ομιλία έγινε από τους συναγωνιστές, Γκλέτσο Απόστολο και Κοκουγάννη Γιώργο, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Αναλύθηκε η ιστορική διαδρομή του όρου τρομοκρατία και του διαχωρισμού της σε κρατική τρομοκρατία, σε κυβερνοτρομοκρατία και στις τρομοκρατικές ομάδες. Αναλύθηκαν οι ιδεολογικές κατευθύνσεις των τρομοκρατικών ομάδων , όπως και οι διαφορές και ομοιότητες των παλαιοτέρων με τις νεότερες. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την αναφορά στους Ήρωες Συναγωνιστές που έπεσαν για τις Ιδέες τους.


Ομιλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θεόδωρου Κουδούνα: Σε μια αίθουσα γεμάτη από συναγωνιστές , έγινε η παρουσίαση από τον γραμματέα της Τ.Ο.  Λαμίας και υπεύθυνο του περιφερειακού συνδυασμού Ελληνική Αυγή για τα θέματα της Τοπικής αλλά και θέματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια. Ο συναγωνιστής Κουδούνας, αναφέρθηκε σε ιδεολογικά θέματα, θέματα τακτικής και την επιτακτική ανάγκη για εντατικοποίηση του Αγώνα μέχρι την τελική Νίκη. 



Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Κοζάνης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για τον Μακεδονικό Αγώνα και το έργο του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Ο Γραμματέας της Τ.Ο. Κοζάνης, συναγωνιστής Λορίδας Φαίδωνας αναφέρθηκε στη δράση του Παύλου Μελά στη Μακεδονία, στα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στο θάνατο του και στο έργο που άφησε πίσω του με την ένοπλη δράση του.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της Τ.Ο. Κοζάνης σε όλο το νομό και ειδικά την τελευταία εβδομάδα όπου ο συναγωνιστής Λορίδας Φαίδων μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής Κουρκούτα Νικόλαο είχαν συνεχείς επαφές με αγρότες, με αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και κτηνοτρόφους. Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν οι επιπτώσεις του Ρωσικού εμπάργκο στα Ελληνικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους παραγωγούς. Το κλιμάκιο των συναγωνιστών κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των παραγωγών και θα τα αναδείξει τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι πάντα στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα Αγρότη και Κτηνοτρόφου. Πάγια θέση μας είναι ότι μόνο με την επανεκκίνηση της Εθνικής Παραγωγής μπορούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, μόνο όταν αρχίσουμε να παράγουμε και να είμαστε κατά το δυνατόν αυτάρκεις θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τα δεσμά των μνημονίων και των τοκογλύφων.