Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Προδοτική η απουσία της Ελλάδας από την υπεράσπιση της Κύπρου

Προδοτική η απουσία της Ελλάδας από την υπεράσπιση της Κύπρου

Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η στρατιωτική αδυναμία της Ελλάδας ήταν και είναι η αιτία μη οριοθέτησης ΑΟΖ στο Αιγαίο. Εντελώς πρόσφατα έχουμε όλοι μας συνειδητοποιήσει ότι στην ίδια στρατιωτική αδυναμία οφείλεται η απουσία μας από τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κύπρου όπου κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα με αποστολή ερευνητικών σκαφών και πολεμικών πλοίων, στην θαλάσσια περιοχή δηλαδή όπου πραγματοποιούνται έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων. Ουσιαστικά η απουσία της Ελλάδας ακυρώνει με τον πιο σαφή τρόπο το αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου.

Η κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας εξυπηρετεί εμπράκτως τα σχέδια της Άγκυρας, ήτοι την υπενθύμισή της για αξιώσεις επί του συνόλου της Κύπρου και της ΑΟΖ του νησιού. Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με την Ουάσιγκτον η οποία επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι τα κυπριακά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα πρέπει να είναι εκμεταλλεύσιμα και από την τουρκική κοινότητα, αμφισβητώντας έτσι την Κυπριακή Δημοκρατία και συμπλέοντας με τις τουρκικές επιδιώξεις. Ο Αναστασιάδης και οι λοιποί πολιτικάντηδες που κυβερνούν την Μεγαλόνησο μπορούν να είναι υπερήφανοι για τις πρόσφατα αναγορευθείσες σε στρατηγικό τους εταίρο ΗΠΑ, μια αναγόρευση η οποία αποδεικνύεται καταστροφική για την ανεξαρτησία της Κύπρου, αφού η Ουάσιγκτον ήταν και είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν και ο εμπνευστής του.

Η Ελλάδα στην πρόσφατη και εξελισσόμενη κρίση για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι μια ανύπαρκτη στρατιωτική δύναμη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ενδοτισμός και η σε όρια παροξυσμού εθνική υποτέλεια αυτών που κυβερνούν απέναντι σε δήθεν συμμάχους και εχθρούς έχει φτάσει σε επίπεδα εγκληματικής προδοσίας. Από το Διδυμότειχο ως την Λάρνακα το στρατιωτικό μέτωπο με την Τουρκία έχει παύσει να είναι ασφαλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η απουσία ελληνικής αντίστασης εμπνέει την Τουρκία να αμφισβητεί συστηματικά τις αυτονόητες και εκ του διεθνούς δικαίου απορρέουσες εθνικές μας αξιώσεις.

Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι η χώρα μας, έτσι όπως την κατάντησαν οι προδότες πολιτικάντηδες, είναι εξασθενημένη πολιτικά, οικονομικά, διπλωματικά και κυρίως στρατιωτικά σε βαθμό πρωτοφανή στην ιστορία μας. Επακόλουθο είναι να θελήσει η Τουρκία να εκμεταλλευτεί αυτή μας την αδυναμία. Για να αποτρέψουμε τον εχθρό να επιτεθεί, που θα το κάνει αργά ή γρήγορα, ή θα πρέπει να συνεννοηθούμε μαζί του και να τον πείσουμε ότι θα έχει δυσανάλογο κόστος από αυτό που επιδιώκει ή θα πρέπει να είμαστε σε θέση να του προξενήσουμε τέτοια ζημιά που θα είναι καταστροφική για τα γεωστρατηγικά του συμφέροντα.

Οι πολιτικάντηδες δεν κάνουν τίποτε από αυτά. Αναλώνονται σε χλιαρές διπλωματικές δηλώσεις που διδάχτηκαν στα αμερικανικά κολλέγια ημεδαπής και αλλοδαπής και στα κρυφά σχολεία δήθεν συμμαχικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ η Τουρκία εξευτελίζει καθημερινά την χώρα μας. Πρέπει άμεσα να διακόψουμε τις μνημονιακές περικοπές στην Άμυνα και να εξορθολογήσουμε ριζικά την Αμυντική μας Βιομηχανία, επανεξετάζοντας ταυτόχρονα το αμυντικό μας δόγμα έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί στην ευέλικτη απάντηση στον εχθρό, μια απάντηση  η οποία θα πρέπει να είναι απρόβλεπτη, ασύμμετρη και ολοκληρωτική σε οποιαδήποτε επιθετική του ενέργεια.

Εν κατακλείδι θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας δεν ταυτίζονται με αυτά του Ισραήλ και των ΗΠΑ και με τον σύμμαχο αυτών των δυο Τουρκία.