Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Λαθρομετανάστευση: Φόβος και τρόμος στον Έβρο, αλλά κανείς δεν λέει λέξη

Η πράγματι σοβαρή κατάσταση, η οποία υπάρχει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου λειτουργεί ενάντια σε μία γενικότερη ενημέρωση για το πρόβλημα λαθρομετανάστες. Δεν λέει κανείς λέξη για το τι συμβαίνει στον Έβρο, όπου συνεχίζουν να περνούν συνεχώς ανενόχλητοι τα σύνορά μας κάθε είδους λαθρομετανάστες και ελάχιστοι ανάμεσά τους πρόσφυγες, που κανένας δεν είναι πρόσφυγας από αυτούς, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται από το Διεθνές Δίκαιο στον όρο!
Υπάρχει εγκληματική αδιαφορία και από το κράτος της Ν.Δ. σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων. Σοβαρές καταγγελίες έγιναν και από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Έβρου και του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Σουφλίου κ. Παναγιώτη Τσίρτση. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε σε όσα δεν ακούγονται από τα ΜΜΕ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Από την συνέντευξη αυτή και παρακάτω:
“Τον τελευταίο καιρό ζούμε καταστάσεις πλήρους ανασφάλειας που δεν επιτρέπονται σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Μέσα σε ένα μήνα συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί κινδύνευσαν ακόμα και για τη ζωή τους, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με παράτυπους μετανάστες οι οποίοι, αφού μπήκαν ανενόχλητοι στη χώρα μας, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλο τον Έβρο και να γίνονται επιθετικοί στην περιοχή του Σουφλίου και του Διδυμοτείχου…
Οι κάτοικοι του κεντρικού και του βορείου Έβρου νιώθουν την ανάσα τους καθημερινά μέσα στις αυλές τους, μέσα στα μαντριά τους, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, γιατί οι μετανάστες όντας ταλαιπωρημένοι και μην έχοντας να χάσουν τίποτα δε διστάζουν να παρανομήσουν…
Καταδικάζουμε την εγκληματική αδιαφορία του κράτους που επιτρέπει μέσα στην ίδια μας την χώρα να αισθανόμαστε ανασφαλείς, απροστάτευτοι και να μην μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας. Μήπως πρέπει να κυκλοφορούμε και εμείς με συνοδεία ή να βρούμε άλλες λύσεις;”

Πηγή