Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

“Γκρίζα ζώνη” και επισήμως τα Ίμια (και όχι μόνο...) μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

Ερντογάν για Ίμια: Συμφωνήσαμε με τους Έλληνες να μην πάει κανείς στην περιοχή!
Αποκαλυπτικές δηλώσεις για τον ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ της κυβέρνησης της ΝΔ έκανε ο (ανοιχτόκαρδος κατά Δένδια) τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Και δεν είναι αποκαλυπτικές μόνο για τους σημερινούς ραγιάδες, αλλά και για το καθεστώς "γκρίζας ζώνης" που έχουν αποδεχθεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στα Ίμια (και όχι μόνο) από το1996 μέχρι σήμερα.
Ο τούρκος πρόεδρος λοιπόν, είπε ότι η τουρκική πλευρά είχε στείλει ένα μήνυμα στην Αθήνα για την αποφυγή έντασης στην περιοχή: «Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ιμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως, αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν, τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως, αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια), δεν θα γίνει και από την πλευρά μας. Ο υπουργός Άμυνάς μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ιμια) και στα υπόλοιπα νησιά» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Και πράγματι σήμερα υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών Εθνικής Αμύνης!
Ακόμα και αν διαψεύσει η κυβέρνηση τον ισχυρισμό του Ερντογάν, ποιος μπορεί να διαψεύσει το γεγονός ότι 24 χρόνια μετά, τα Ίμια για τις ελλαδικές κυβερνήσεις, παραμένουν μια "γκρίζα ζώνη"; 24 ολόκληρα χρόνια και ένα τρισάγιο στην βραχονησίδα αυτή, δεν έχει τελεστεί στην Μνήμη των τριών Γενναίων Αξιωματικών...
24 χρόνια μετά και εάν για τους ραγιάδες των Αθηνών, τα Ίμια είναι "γκρίζα ζώνη", για εμάς, τους Έλληνες Εθνικιστές θα είναι ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Πηγή