Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΣΕΡΙΦΗΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ: ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΡΘΗΤΑ! ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ… ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Την Ήπειρο επισκέφθηκε ο σερίφης Γκόλντεν και οι λιγωμένες πατσαβουρολινάτσες των ΜΜΕ πρόβαλλαν ιδιαιτέρως τις… καουμπόικες δηλώσεις του περί των συνόρων που σε λίγο καιρό θα γίνουν… απόρθητα.
Μόνο που άλλο εννοούσε ο… σερίφης, κι όχι αυτό που δίνουν τα ΜΜΕ στον κοσμάκη να καταλάβει!
Για να δούμε τις δηλώσεις του: «Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες στην Ήπειρο. Η πρώτη, ξεκινά από την ανάγκη η χώρα μας, να είναι ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπά στην μεθόριο, ο στόχος μας είναι, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, όλων όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η Αστυνομία να ελέγξει όλες τις παράνομες διακινήσεις, από και προς την χώρα, καθώς και ο στόχος μας, να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς… Για τον καλύτερο έλεγχο και φύλαξη των συνόρων έχουμε μια σειρά από εξελίξεις. Καταρχήν η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό. Οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων. Ένα από αυτά, είναι και οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου εδώ θα έχουμε και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex. Θα στείλουμε σύντομα drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, θα είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό και μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες, που είναι αναγκαίες. Πολύ σύντομα, τα σύνορα μας θα είναι απόρθητα».
Τι εννοούσε, λοιπόν, ο… σερίφης; Όχι βέβαια πως θα εμποδιστεί η λαθρομετανάστευση προς το εσωτερικό της χώρας, η οποία είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτη (καθώς όσοι Αλβανοί ήταν να έρθουν στην Ελλάδα έχουν έρθει κι έχουν βρει τρόπους να νομιμοποιηθούν), αλλά πως θα εμποδιστεί η λαθρομετανάστευση από την Ελλάδα στην Αλβανία. Των λεγόμενων «προσφύγων» βεβαίως-βεβαίως, που εισέρχονται στην Ελλάδα από τον Έβρο και επιχειρούν να περάσουν ακόμα και στην Αλβανία, προκειμένου να φτάσουν στην Δυτική Ευρώπη! Αλλά και των χιλιάδων που πρόκειται να μεταφερθούν σύντομα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα νέα hotspots που θα λειτουργήσουν στην Ήπειρο***, και ίσως κάποιοι εξ’ αυτών επιχειρήσουν πέρασμα στην Αλβανία, με τελικό προορισμό την Γερμανία!
Εξ’ ου και η μεγάλη προσοχή που δίνει η Frontex στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, οι άνδρες της οποίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι… τροχονόμοι των εισβολέων, αλλά στα σύνορά μας με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία είναι… «σκυλιά μαύρα» και δεν αφήνουν να περάσει ούτε… κουνούπι!
Τζάμπα χαρήκατε, λοιπόν, «εθνικόφρονες»!
***Για τα οποία νέα hotspots, μόλις προχθές είπε ο ψοφοδεξιός περιφερειάρχης Ηπείρου πως τα χρειάζεται η… πατρίδα και θα «βάλει πλάτη» για να στηθούν στα γρήγορα και χωρίς αντιδράσεις! Κι αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του σερίφη Γκόλντεν στην Ήπειρο, κι όχι γιατί… πεθύμησε τους ακρίτες: η χωροθέτηση των νέων hotspots!