Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

«Κερκόπορτα» στη Θράκη μέσω δημοψηφίσματος για το νερό ψάχνει το τουρκικό προξενείο!

Η δημοτική Αρχή του Οντέρ Μουμίν (Δήμος Ιάσμου του νομού Ροδόπης), ο οποίος είναι ένας από τους τρεις δημάρχους της Θράκης που διάκεινται ιδιαίτερα φιλικά προς το προξενείο, θεωρεί αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑ Ιάσμου, ανακοινώνοντας μάλιστα πως θα κάνει χρήση όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα. Προτίθεται, δε, να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιάσμου, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 8 Μαρτίου.
"Δίχως τέλος είναι τα προκλητικά παιχνίδια του τουρκικού προξενείου στη Θράκη"
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδος "δημοκρατία", σκοπός όσων εφαρμόζουν το συγκεκριμένο σχέδιο είναι είτε να αναδείξουν «καταπίεση» της μειονότητας στη Θράκη είτε να θέσουν τις βάσεις για επόμενα «δημοψηφίσματα», ίσως πολύ πιο σημαντικών από αυτό.
Η Άγκυρα φέρεται ότι αλλάζει πολιτική στη Θράκη και η Αθήνα όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσει, αφού οι μηχανισμοί της στην περιοχή είναι σε κατάρρευση, αλλά και, έχοντας την προσοχή της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, δυσκολεύεται να βρει τρόπους αντίδρασης. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια για δημοψήφισμα προφανώς θα είναι δοκιμαστικό εν όψει των επόμενων σταδίων που σκέφτεται να εφαρμόσει η Τουρκία στη Θράκη, με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα.

Πηγή