Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

“Αλληλεγγύη” στα λόγια... Κουκουέδες της Λέσβου δεν θέλουν “προσφυγόπουλα” στην περιοχή τους!

Που είναι η... προλεταριακή σας αλληλεγγύη υποκριτές;

Έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου της κοινότητας Μανταμάδου Λέσβου έλαβε χώρα την Τετάρτη, λόγω των έντονων φημών που κυκλοφορούν στο νησί, ότι στην περιοχή «Καράβας», που βρίσκεται κυρίως εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Μανταμάδου, θα κατασκευαστεί νέο hot spot.
Και με τούτα και με τ’ άλλα, οι εκπρόσωποι αποφάσισαν ότι δε γουστάρουν «προσφυγάκια» στην περιοχή τους, επικαλούμενοι τις εξής δικαιολογίες:
1) Η τοποθεσία βρίσκεται εντός και στο κέντρο του μεγάλου πευκοδάσους της Λέσβου. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα καεί όλο το νησί.
2) Στην περιοχή αυτή βιοπορίζονται πολλές οικογένειες, υπάρχουν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και κτηνοτρόφοι, από τα προαναφερόμενα χωριά (Μανταμάδος, Αγία Παρασκευή, Νάπη, Νέες Κυδωνίες), με ζωικό κεφάλαιο περίπου 4.000 αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Η εγκατάσταση και η διαμονή χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στο χώρο αυτό, θα καταστρέψει την υφιστάμενη κτηνοτροφική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό των κατοίκων των χωριών αυτών.
Βέβαια, εκείνο που διαφοροποιεί τον Μανταμάδο από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δεν γουστάρουν «προσφυγάκια», είναι η πολιτική ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κοινότητας. Στην οποία, στις τελευταίες εκλογές, πρώτο κόμμα με ποσοστό κοντά στο 30% ήταν το… τιμημένο κουκουέ, ενώ σχεδόν άλλο τόσο (26,90) έλαβε ο κομμουνιστικός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Χρυσή Αυγή έλαβε το φτωχό1,57%. Πρόκειται δηλαδή για μια «μικρή Μόσχα» – άλλων καιρών!
Που ακούστηκε μωρέ τα συντρόφια να διώχνουν τα «προσφυγάκια», αντί ν’ ανοίξουνε τις πόρτες και τα… παράθυρα των σπιτιών τους για να τα καλοδεχτούν; Ρατσίστα Κουτσούμπα, όλο παραμύθι πουλάς, πως τάχα τ’ αγαπάς τα «προσφυγάκια», αλλά τώρα που χτυπάνε την πόρτα σου υποκριτή, τα διώχνεις μακριά! Σα δεντρέπεσαι!