Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Καμία ανάπτυξη στην οικονομία με τον Μητσοτάκη

Oι μισές σχεδόν επιχειρήσεις της χώρας είναι στην πραγματικότητα χρεοκοπημένες
Ό,τι και να λένε οι περίφημοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και τα παγκόσμια κοράκια χρηματιστηρίων και τραπεζών, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλές καθώς το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» παραμένει και διευρύνεται καθώς τα ήδη ρυθμισμένα δάνεια «κατακοκκίνισαν».
Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να «σηκωθεί όρθια»… Όποιος βλέπει τι συμβαίνει στην πραγματική ελληνική κοινωνία εύκολα διαπιστώνει ότι έχουν κλείσει επιχειρήσεις δίπλα από το σπίτι του, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι «πήγαιναν καλά». Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για τα «κόκκινα δάνεια» είναι πως ενώ τα επιχειρηματικά δάνεια, το 2009 συμμετείχαν με ποσοστό 8,3% στο σύνολο των «κόκκινων» δανείων, έφτασαν στο 49,7% το 2016, ενώ ακόμα και τώρα το 40,4% των επιχειρηματικών δανείων, δηλαδή περίπου 39,5 δις ευρώ, παραμένουν «κόκκινα».
Όταν σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία το 40,4% των επιχειρηματικών δανείων παραμένουν “κόκκινα”, αυτό σημαίνει ότι οι μισές σχεδόν επιχειρήσεις της χώρας είναι στην πραγματικότητα χρεοκοπημένες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψουν τα δάνεια αυτά με την παρούσα οικονομική πολιτική.
Μόνο με μία περίοδο μιας πενταετίας τουλάχιστον περιόδου χάριτος, θα μπορούσε να ανασάνει η εθνική μας οικονομία, αλλά τότε θα πάθαιναν ζημία οι τράπεζες και αυτή η κυβέρνηση δεν εργάζεται τελικά για τους Έλληνες, αλλά για τις τράπεζες…

Πηγή