Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μητσοτάκης προσλαμβάνει 1200 συνοριοφύλακες σε νησιά και Έβρο για... τροχονόμους των λαθρομεταναστών και για ψηφαλάκια!

Μετά από τις θέσεις 400 «συνοριοφυλάκων» στον Έβρο, η κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων» προκήρυξε «διαγωνισμό» (εδώ γελάνε τα «γαλάζια παιδιά»!) για την πρόσληψη 800 «συνοριοφυλάκων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Προτεραιότητα δε για πρόσληψη, θα έχουν τα «γαλάζια παιδιά» που κατάγονται και διαμένουν μόνιμα τα τελευταία χρόνια στα νησιά – ενώ το ίδιο ισχύει και για τον «διαγωνισμό» που τρέχει για τον Έβρο.
Ιδού και οι θέσεις ανά νησί:
Π.Ε. Λέσβου: 240 θέσεις
Π.Ε. Σάμου: 180 θέσεις
Π.Ε. Χίου: 160 θέσεις
Π.Ε. Κω: 100 θέσεις
Νήσος Λέρος: 80 θέσεις
Νήσος Σύμη: 20 θέσεις
Νήσος Κάλυμνος: 10 θέσεις
Νήσος Μεγίστη: 10 θέσεις
Ωστόσο, οι προσληφθέντες δεν θα είναι μόνιμοι, αλλά «ορισμένου χρόνου», με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του «συμβολαίου» τους, η οποία θα εξαρτηθεί βεβαίως από τις λαθρομεταναστευτικές ροές!
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Κατ’ αρχάς, οι «εθνικόφρονες» θέλουν αφενός μεν να βολέψουν 1.200 «γαλάζια παιδιά», αλλά και αφετέρου δε να βουλώσουν στόματα σε Έβρο και νησιά! Διότι ποιος από την οικογένεια των χιλιάδων προσληφθέντων θα τολμήσει να πει κουβέντα για την λαθρομετανάστευση, αφού απ’ αυτήν θα εξαρτάται το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών, εγγονών, αδελφών, συζύγων, γονέων και λοιπών συγγενών τους;
Κατά δεύτερον, οι σκοπίμως «ορισμένου χρόνου» κι όχι μόνιμοι «συνοριοφύλακες», θα παίζουν το ρόλο του… τροχονόμου των εισβολέων, για… πρακτικούς λόγους: αν τους σταματούν και καταφέρουν κάποια στιγμή να εξαλείψουν την λαθρομετανάστευση, θα τους πούνε οι κυβερνώντες «ευχαριστούμε πολύ, ο σκοπός επετεύχθη, δε σας χρειαζόμαστε άλλο, πηγαίνετε σπίτια σας τώρα» και θα μείνουν άνεργοι! Ενώ αν ήταν μόνιμοι, θα έκαναν κανονικά τη δουλειά τους και θα σταματούσαν τους εισβολείς, χωρίς το άγχος της απόλυσης!
Καταλάβατε τώρα τι βρώμικο ρόλο παίζουν αυτοί που μας κυβερνούν;