Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Κουρουμπλής: Λαθρομετανάστες οι Έλληνες πρόσφυγες του 1922

Το τι λένε οι “αστέρες” του ΣΥΡΙΖΑ (πριν ΠΑΣΟΚ), ξεπερνά κάθε όριο θράσους και προκλητικότητος. Το να φτάνουν όμως στο σημείο να συγκρίνουν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που ξεριζώθηκαν από τον εγκληματία Κεμάλ και τις ορδές του, από τις πατρογονικές τους εστίες, με όλους αυτούς που μπαίνουν παράνομα στην Πατρίδα μας, ξεπερνά κάθε όριο.
Για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι υπερβολικό, σε σύγκριση των λαθρομεταναστών που στέλνει η Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου με τους Έλληνες που ξεριζώθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή προέβη σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους ζητούσαν διαβατήρια… Είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής».
Συνέχισε μάλιστα την ανιστόρητη πρόκλησή του, λέγοντας:«Τρεις μέρες πριν την Καταστροφή βγήκε διάταγμα που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο».
Ποιος είναι δυνατόν να ζητούσε διαβατήριο, όταν στην προκυμαία είχαν στοιβαχτεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι σφαγιάζοντο καθημερινά; Η αναφορά σε διαβατήρια, του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται σε ένα διάταγμα, του περίφημου Στεργιάδη, αρμοστή της Σμύρνης και συνένοχου για την τραγωδία, ο οποίος από την Σμύρνη με αγγλικό πλοίο μεταφέρθηκε στην Ελβετία όπου και πέθανε χωρίς να πατήσει ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα.
Ποια σχέση μπορεί να έχουν οι τουρκομάνοι από το Αφγανιστάν και οι Κογκολέζοι με τους Έλληνες από πόλεις με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, γεμάτες Εκκλησίες και Αρχαίους Ναούς; Πόσο πολύ θολώνει τον νου τελικά η διανοητική πανούκλα του μπολσεβικισμού

Πηγή