Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Hλίας Παναγιώταρος στο "Εμπρός": Ούτε μία ψήφος χαμένη!

H. Παναγιώταρος στο “Εμπρός”: Ούτε μία ψήφος χαμένη!

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την "Ελληνική Αυγή για την Αττική" Ηλίας Παναγιώταρος μίλησε στον δημοσιογράφο Π. Παναγόπουλο στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός".


Ο Ηλίας Παναγιώταρος ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που δεν «μασάει» τα λόγια του, συνδυάζοντας το επικοινωνιακό χάρισμα με μια αμεσότητα και μια ειλικρίνεια η οποία σπανίζει, ειδικά στον χώρο της πολιτικής. Μίλησε στο «ΕΜΠΡΟΣ» και απάντησε στις ερωτήσεις μας για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, τις Ευρωεκλογές, αλλά και την γενική κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

Π. Παναγόπουλος: Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την επιλογή της ΝΔ του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας. Πιστεύετε ότι αυτή η επιλογή ήταν προϊόν ώριμης σκέψης, ή μια κίνηση απελπισίας εκ μέρους του κ. Σαμαρά;

Η. Παναγιώταρος: Άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει και βιώσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, δεν μπορούν και να τα λύσουν. Προσωπικά πιστεύω ότι βλέποντας πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Χρυσή Αυγή και την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη, και εφόσον κανένας από τα υποτιθέμενα δυνατά «χαρτιά» τους δεν δέχτηκε αυτή την πρόκληση, ανασύρανε από τα αζήτητα έναν «καμένο», ο οποίος ούτως ή άλλος δεν είχε τίποτα να χάσει, και έτσι τον κατεβάσανε σαν υποψήφιο.

Π. Παναγόπουλος: Ποια θα είναι η πρώτη κίνηση της Χρυσής Αυγής την επομένη των εκλογών, και όταν πλέον θα έχει κατακτήσει κάποιους από τους μεγάλους Δήμους;

Η. Παναγιώταρος: Βασική αρχή της Χρυσής Αυγής, και εντολή του Αρχηγού της, είναι ότι όποια θέση και να καταλάβουμε σε Δήμους και Περιφέρειες το πρώτο που θα απαιτήσουμε είναι λεπτομερής λογιστικός έλεγχος. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει επιτέλους να μάθει που πήγανε τα λεφτά του. Δεύτερον. Ό,τι κονδύλια εκταμιεύονται θα γίνεται αυστηρότατος έλεγχος πού πάνε, και πού τελικά καταλήγουν. Παραδείγματος χάριν τα κονδύλια που προορίζονται για τις ΜΚΟ χωρίς έλεγχο, και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αφορούσαν ποσά πραγματικά «αστρονομικά», θα πάψουν να εκταμιεύονται. Τα χρήματα των ταμείων της Ελλάδος είναι μόνον για το όφελος των Ελλήνων πολιτών, και τίποτε άλλο.

Π. Παναγόπουλος: Ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα του Η. Παναγιώταρου, όταν θα είναι πλέον Περιφερειάρχης Αττικής;

Η. Παναγιώταρος: Οι Περιφέρειες διαχειρίζονται τεράστια κονδύλια. Επομένως η διαχείριση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, και ο έλεγχος στην κίνησή τους, εξονυχιστικός. Μέχρι σήμερα βλέπαμε να κλείνονται συμφωνίες με τους εθνικούς νταβατζήδες - εργολάβους, έργα εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κατέληγαν αποκλειστικά στις τσέπες των αρπακτικών. Χρήματα που δια των έργων σε άλλες χώρες «επιστρέφουν» στον λαό, στην Ελλάδα χάνονται, και ουδείς γνωρίζει πού καταλήγουν. Από αυτά τα χρήματα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ προς όφελος του λαού. Εδώ δυστυχώς, εφαρμοζόταν η τακτική… «και κερατάς, και δαρμένος», όπου όχι μόνον πληρώναμε για τις υποδομές, κάποιες από τις οποίες είχαμε ξαναπληρώσει όπως για παράδειγμα στα Ν. Λιόσια, αλλά δεν έχουμε αποκομίσει και τα πρόσθετα οφέλη. Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα που μόνον στην Ελλάδα συμβαίνουν.

Π. Παναγόπουλος: Θα υπάρξουν κάποια μέτρα εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά το θέμα του παράνομου παραεμπορίου των λαθρομεταναστών;

Η. Παναγιώταρος: Αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας στην «ατζέντα» της Χρυσής Αυγής, είτε σε επίπεδο περιφερειών, είτε σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης, μιας και πρωταρχικός μας στόχος, είναι η ανάκαμψη των Ελλήνων εμπόρων και βιοτεχνών. Συγχρόνως δε, θα ληφθούν και πραγματικά μέτρα αρωγής ως προς την προσπάθεια επανίδρυσης της πρωτογενούς παραγωγής. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, μόνον σαν απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς το παραεμπόριο κοστίζει άπειρα δισ. στην Ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα οδηγεί σε μαρασμό την Ελληνική επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Και αυτό θα γίνει όταν πλέον περιφέρειες και Δήμοι περάσουν στα χέρια της Χρυσής Αυγής.

Π. Παναγόπουλος: Η επικράτηση της Ελληνικής Αυγής σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες, πιστεύετε ότι θα επηρεάσει και την εξέλιξη των Βουλευτικών εκλογών;

Η. Παναγιώταρος: Ναι. Σε συνδυασμό με το νικηφόρο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, και σε αντιδιαστολή της συγκυβέρνησης του μνημονίου, όπου και οι δύο μαζί δεν πρόκειται να ξεπεράσουν το 15%, οι εξελίξεις μετά τον Μάιο θα είναι ραγδαίες αλλά και δραματικές για αυτούς. Ζούμε για την στιγμή όπου, ο Αρχηγός μας, και οι έγκλειστοι συναγωνιστές μας θα εξέλθουν θριαμβευτές από τα κελιά της Τιμής, που το φαύλο και σάπιο πολιτικό καθεστώς των αντιπροσώπων μιας μνημονιακής χούντας τους έχει περιορίσει, αποκλειστικά και μόνον λόγω των ιδεών τους. Όταν όλη αυτή η σκευωρία θα καταρρεύσει και θα έρθει η μεγάλη δικαίωση των Ελλήνων Εθνικιστών, θα ανατείλει μια νέα Χρυσή Αυγή για την Ελλάδα. Εκεί πλέον, η μέχρι τώρα Ιστορία θα αλλάξει σελίδα στο μεγάλο βιβλίο της, και η χώρα θα μπει σε μια πορεία πραγματικής ανάκαμψης σε όλους τους τομείς. Από την οικονομία, μέχρι και τα μεγάλα Εθνικά μας θέματα, που τώρα δοκιμάζονται.

Π. Παναγόπουλος: Και μια τελευταία ερώτηση για να κλείσουμε. Πιστεύετε ότι το «συνταγματικό τόξο» έχει στα σκαριά ένα ακόμα αντισυνταγματικό πραξικόπημα προκειμένου να εμποδίσει την επέλαση της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες εκλογές;

Η. Παναγιώταρος: Η Χρυσή Αυγή, ο Αρχηγός της, και οι Βουλευτές της εξελέγησαν δύο φορές μαζί με τις επαναληπτικές, από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας, για τις ιδέες, τις απόψεις, και τις απόλυτα σταθερές πολιτικές μας θέσεις, οι οποίες πάντα σαν πρώτη προτεραιότητα θέτουν το καλό του Έθνους, και κατά συνέπεια και το καλό όλων των Ελλήνων. Αυτή την στιγμή, και αφού έχουν προηγηθεί όλες αυτές οι παράνομες διώξεις και φυλακίσεις, ο ατελείωτος βρώμικος πόλεμος «λάσπης» και κατασυκοφάντησης εκ μέρους των ΜΜΕ, πάντα χωρίς αντίλογο, και μετά τις άνανδρες δολοφονίες των ηρωικών υποστηρικτών - μελών μας, οι έγκυρες δημοσκοπήσεις των μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού, αλλά και των ξένων πρεσβειών, το βασικότερο όμως, οι δημοσκοπήσεις του «δρόμου», δίνουν ένα σαφέστατο προβάδισμα στην Χρυσή Αυγή, το οποίο πλέον δεν ανατρέπεται.
Ό,τι και αν κάνουν τώρα πια δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Είτε σαν Χρυσή Αυγή, είτε σαν Εθνική Αυγή, είτε σαν κάτι άλλο, θα μας βρουν μπροστά τους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το μόνο που έχουμε να πούμε εμείς σαν τελευταία λέξη είναι: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ!