Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΔΕΙ ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ. ΓΙΑΤΙ;

images
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. 

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν και παραμένουν διαχρονικά τα ίδια. Ότι και να συμβεί, όσο και οι γενικότερες συνθήκες και καταστάσεις τα καταδικάζουν, αυτά παραμένουν επιτακτικά και αμετάβλητα, ακόμη και αν η εφαρμογή και η διαχείριση τους πρόκειται να επιφέρει όλεθρο και κοινωνική ταραχή.


Έτσι λοιπόν και οι απαιτήσεις της τρόϊκα προς τους εν Ελλάδι πολιτικούς της υπαλλήλους, όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά παραμένουν ασφυκτικά επιτακτικές.

Παρόλη την οικονομική εξαθλίωση, παρόλο τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού, παρόλη την απόγνωση και την ισοπέδωση του μέσου βιοτικού επιπέδου, οι τροϊκανοί αγνοώντας προκλητικά τις αδύναμες και φυσικά για τα μάτια υποβαλλόμενες αιτήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου για παράταση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, ζητούν πλέον επιτακτικά την παρουσίαση του προγράμματος, τόσο για τις 12.500 θέσεις διαθεσιμότητας, όσο και για τις 11.000 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος. 
  
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ζητήθηκε από τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη δείγμα τον φορέων απ’ όπου θα προέλθουν οι απολύσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και σταδιακά θα φθάσουν τις 11.000 έως το Φθινόπωρο.

Επίσης στην συνάντηση με τον υπουργό κύριο Γιάννη Βρούτση αναμένεται να συζητηθεί και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εκ μέρους των εργοδοτών σε ποσοστό 3.9%. Αλλά εδώ αυτόματα προκύπτει και το θέμα των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, αφού μια τέτοια μείωση θα οδηγήσει σε μια τρύπα 850 εκατομμυρίων.

Φυσικά ο αγαπητός κύριος Τόμσεν με την σκληρότητα και την έλλειψη πάσης μορφής ευαισθησίας που τον χαρακτηρίζει, έχει έτοιμη την πρόταση για την ισοσκέλιση του ελλείμματος, που δεν είναι άλλη από την επιπλέον μείωση των συντάξεων.

Εδώ λοιπόν θα θέλαμε να δούμε τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση των ανδρείκελων, εν όψει των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Για τους ευρωπαίους τοκογλύφους όπως έχει μέχρι σήμερα αποδειχθεί, δεν υφίστανται σκοπιμότητες και πολιτικές αναγκαιότητες, ούτε τους πολύ νοιάζει πως θα τα βγάλει πέρα η κυβέρνηση των αθλίων, με τους οικονομικά εξαθλιωμένους ψηφοφόρους τους.

Οι άνθρωποι με τον αέρα και την άνεση του αφεντικού, αφού πλέον μέσω της δανειακής σύμβασης, τους έχει παραχωρηθεί η Εθνική κυριαρχία, διατάσουν και επιβάλουν, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι οι Σαμαροβενιζέλοι, είναι γι αυτούς αναλώσιμα πιόνια, που όσο τους εξυπηρετούν τα κρατούν στο παιχνίδι, όταν όμως πάψουν να έχουν την αξία και την δυναμική που οι ίδιοι απαιτούν τα θυσιάζουν αδίστακτα.

Άλλωστε ήδη έχουν έτοιμους τους αντικαταστάτες, φροντίζοντας μέσω της εκλογής αυτών να εκτονώσουν το λαϊκό μένος και την αντίδραση για τα νέα εγκληματικά οικονομικά μέτρα, όπως οι απολύσεις και οι μειώσεις συντάξεων.
Και φυσικά οι αντικαταστάτες δεν είναι άλλοι από τον αγαπητό Αλέξη και την παρέα του. Τον πολιτικό χαμαιλέοντα που μέσω ενός έντεχνου και στοχευμένου επαναστατικού λυρισμού, κατ’ ουσίαν  ακίνδυνου για τα συμφέροντα των διεθνών τραπεζικών και τοκογλύφων θα αμβλύνει την λαϊκή κατακραυγή, εκτονώνοντας την μέσω υποσχέσεων και ελπίδων, παρέχοντας επιπλέον χρονική πίστωση στα σκιώδη αφεντικά του, μέσω της οποίας θα απομυζήσουν τον πλούτο της Χώρας.

Γιατί αν ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν προετοιμαστεί και προβληθεί ως η και καλά ιδανική λύση για τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό, συνδυάζοντας λίγο ξεθυμασμένη επαναστατικότητα, λίγο χειραγωγούμενη αντίδραση, λίγο δήθεν ανυποχώρητη και υπερήφανη διαδικασία διαπραγμάτευσης και γενικά λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου, η μοναδική λύση για τον Ελληνικό λαό, θα ήταν η επιλογή του Εθνικιστικού Κινήματος.
Για αυτό ο κύριος Τόμσεν και η παρεούλα του δεν διστάζουν να πιέσουν την κυβέρνηση εν όψει εκλογών με την εφαρμογή νέων εξοντωτικών οικονομικών μέτρων και απολύσεων. Γιατί θεωρούν ότι έχουν ήδη τον μπαλαντέρ στο μανίκι τους.

Αλλά εδώ είναι και το λάθος τους, γιατί ο μπαλαντέρ που προορίζουν ως συνεχιστή του αθλίου έργου των Σαμαρά Βενιζέλου, λόγω της υπεροψίας και της φιλαυτίας που τον διακρίνει, μεθυσμένος από τον επερχόμενο, βάσει προβλέψεων θρίαμβο, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται και να κινείται απρόσεκτα δείχνοντας ξεκάθαρα, ότι η επαναστατικότητα και οι λεονταρισμοί, είναι για το θεαθήναι.

Έτσι λοιπόν ο Ελληνικός Λαός, στρέφει πλέον την πλάστιγγα υπέρ του Εθνικιστικού Κινήματος, υπέρ των ανθρώπων εκείνων που με σθένος και σεμνότητα στέκονται δίπλα του, στηρίζοντάς τον και σκύβοντας πάνω στα προβλήματά του. Υπέρ των ανθρώπων που κινούμενοι διακριτικά και αποτελεσματικά  ανάμεσά του, προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια και συνδρομή.

Γι αυτόν, άλλωστε, τον λόγο η κυβέρνηση των ανθελλήνων και δοσίλογων καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και  δικαιοσύνης, παραμερίζοντας πλέον κάθε δεοντολογία προσπαθεί να αποτρέψει μέσω ενός νέου ιδεολογικού πογκρόμ, το αναπόφευκτο. Που είναι η οριστική εκλογική ήττα και ο πολιτικός της εξοστρακισμός.
Συνεχίζουμε απτόητοι τον Αγώνα μας για την απελευθέρωση της Πατρίδας και για την Αναγέννηση του Ελληνισμού.

Σε λίγους μήνες τα πάντα θα είναι μια κακή ανάμνηση.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει ξανά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά ελεύθερη.