Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Οι ΗΠΑ επιδοκιμάζουν τις επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα


Οι αμερικανοί για άλλη μια φορά επεμβαίνουν με νέες τοποθετήσεις τους στο Κυπριακό, προάγοντας για πολλοστή φορά την ανθελληνική ομοσπονδιακή λύση. Σε γραπτή ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών χαιρετά την εξαγγελία των επισκέψεων των διαπραγματευτών, Μαυρογιάννη και Οζερσάι σε Άγκυρα και Αθήνα.

Αναλυτικά το υπουργείο εξωτερικό των ΗΠΑ αναφέρει πως «Αυτές οι άνευ προηγουμένου επισκέψεις, σε συνέχεια της συμφωνίας επί του κοινού ανακοινωθέντος και την έναρξη των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεύουν ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης στην Κύπρο. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προτρέπουν όλα τα μέρη να αδράξουν αυτήν την ιστορική ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο, στην κατεύθυνση της επανένωσης της νήσου ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Η ηγεσίες των δύο κοινοτήτων έχουν την πλήρη στήριξή των ΗΠΑ και υπό την αιγίδα των ΗΕ θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε λύση».
Οι επισκέψεις αυτές των διαπραγματευτών είναι αντεθνικές και όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση (κλικ εδώ), είναι καταδικαστέες, αφού η χούντα των Σαμαροβενιζέλων αναγνωρίζει το παράνομο ψευδοκράτος. Η συχνή εμπλοκή των ΗΠΑ στην διαδικασία του Κυπριακού είναι ανησυχητική για τον Ελληνισμό της Κύπρου, καθώς συνεχώς πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για μια άμεση λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι τραγικές, γι’ αυτό επιβάλλεται όλοι οι Έλληνες της Κύπρου να πυκνώσουν τις γραμμές του Εθνικιστικού Κινήματος για να μην περάσουν τα ομοσπονδιακά τους σχέδια.