Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσή Αυγή σημαίνει στάση ζωής, ΟΧΙ μόδα – εμπόριο


Πολλές φορές στο παρελθόν έχω συλλογιστεί πως αν ο Che Guevara ζούσε, ενδεχόμενως να ήταν ένας απ' τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Δεν εννοώ φυσικά πως αυτό θα οφειλόταν επειδή υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν επιχειρηματικό δαιμόνιο για παράδειγμα, αλλά καθαρά λόγο πνευματικών δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψιν πως η φυσιογνωμία του δεν μοστράρει μόνο σε μπλουζάκια και στένσιλ, αλλά και σε βρακιά, κιλοτάκια, πετσέτες θαλάσσης, μπρελόκ, αναπτήρες, σνακς, αναψυκτικά, φιγούρες δράσης, επαναφορτιζόμενες ψησταριές και για να μην πολυλογώ, ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους με τις ικανότητες που διαθέτει. Αν ορισμένοι πιστεύουν πως ο αρχαιοελληνικός Μαίανδρος βρίσκεται στην ίδια κατηγορία, είναι πολύ γελασμένοι.

Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να αναπτύξω το συγκεκριμένο θέμα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ώστε να γράψω αυτό το κείμενο είναι ορισμένες εικόνες που βρήκα τυχαία κάπου σε ένα μέσο δικτύωσης. Οργίστηκα και πληγώθηκα στην θέα αυτων των εικόνων. Ο Μαίανδρος δεν είναι λογότυπο κόμματος. Αν πέρα από τις δυνάμεις που κουβαλάει με την Αρχαιοελληνική σημασία του έπρεπε να του δώσουμε και έναν χαρακτηρισμό προσαρμοσμένο για το σήμερα, το λιγότερο και το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως είναι ένα ιερό σύμβολο Εθνικής επανάστασης. Το αν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος να στέκεται δίπλα σε καρδούλες και ροζ αρκουδάκια ενώ έχει ήδη ποτιστεί με το αίμα δύο ηρώων που επέλεξαν να ζήσουν για να πεθάνουν για αυτόν, αφήνω εσάς να το κρίνετε.

Οι άνθρωποι που συχνά πέφτουν στο εν λόγο βαρύ ατόπημα, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία, απαρτίζεται από ανθρώπους υπερενθουσιώδης, αφελείς και ημιμαθείς. Αυτή η κατηγορία είναι η μόνη που αξίζει συγχώρεση για αυτό της το ατόπημα στην περίπτωση που ο ενθουσιασμός είναι καθαρά αγνός και η έλλειψη γνώσεων οφείλεται στο ότι ο εθνικισμός μέχρι και το 2012 που έλαβε βήμα μέσα από το κοινοβούλιο ήταν φιμωμένος. Η δεύτερη - αισχρή κατηγορία δεν θα μπορούσε να απαρτίζεται από άλλους παρά από απατεώνες που συνειδητά καπηλεύονται τα σύμβολα που φέρουν τα λάβαρα του εθνικισμού εκμεταλλευόμενοι τον ενθουσιασμό της κατηγορίας που προανέφερα στον βωμό του εμπορίου και του κέρδους. Καμία μορφή συγχώρεσης και κανένας οίκτος για τα σκυλιά που προκειμένου να κονομήσουν εκμεταλλεύονται το μόνο φως που ήρθε για να λούσει την πατρίδα μας μετά από τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες σαπίλας και διαφθοράς. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα έχουμε την ψήφο τους ή όχι. Φτάσαμε ως εδώ επειδή σε μια εποχή σειρήνων δεν συμβιβαστήκαμε με το σινάφι τους και εφοδιαστήκαμε μόνο με πίστη. Ξέρουμε ότι αυτό είναι το κλειδί για την τελική νίκη και τίποτε άλλο.

Κλείνοντας, να σημειώσω πως το διαδίκτυο μπορεί να είναι το ισχυρότερο μας όπλο μετά το πεζοδρόμιο, αλλά χρειάζεται εξίσου μεγάλη προσοχή. Όλοι μέσα από την συμπεριφορά μας και το κοινωνικό μας προφίλ οφείλουμε να δείξουμε στους επαγγελματίες λασπολόγους μας πως η μαύρη μπλούζα δεν είναι μόδα, αλλά στάση ζωής.