Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

1961625_282556571892747_72012616_n_(1)__article

Στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων βρέθηκε προχθές επίσημα για πρώτη φορά κλιμάκιο συναγωνιστών αποτελούμενο από τον βουλευτή Αιτ/νίας Κων/νο Μπαρμπαρούση, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Χρήστο Ρήγα, την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη για το νομό Αχαΐας Γεωργία (Γιούλη) Κοκκότη και τον Συναγωνιστή Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε με την παρουσία των μελών της τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας, όπως τιμάει και τις θυσίες απανταχού των Ελλήνων,  όπου αλλού προστάζει το εθνικό μας καθήκον. Η απόδοση φόρου τιμής με λιτή προσέλευση χωρίς δημοσιότητα και προβολή, δείχνει ότι το μεγαλείο της θυσίας κατευνάζει την ψυχή και ανδρώνει τη θέληση των Ελλήνων για ενότητα και εθνική ομοψυχία.

Από τον τόπο της θυσίας των Καλαβρυτινών αμάχων, οι συναγωνιστές έδωσαν το μήνυμα ότι για  τους εθνικιστές προέχει το εθνικό ιδεώδες και ότι  είμαστε όλοι σθεναρά αντίπαλοι όλων των ποικιλόχρωμων εχθρών της πατρίδας μας.



Ο βουλευτής Κων/νος  Μπαρμπαρούσης δήλωσε ότι: «Η Χρυσή Αυγή τιμά τους ηρωικούς Έλληνες των Καλαβρύτων και την θυσία τους στον βωμό της ελευθερίας. Η σφαγή του 1943 αποτελεί ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου του 20ου αιώνα και η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων συνιστά άμεση εθνική ανάγκη. Οι νεοδοσίλογοι και οι υπάλληλοι των γερμανών τοκογλύφων Βενιζέλος-Σαμαράς αμαυρώνουν τη μνήμη και προσβάλουν τους νεκρούς ήρωες του Ελληνισμού. Η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί δυναμικά στον αγώνα ενάντια στη νέα γερμανική κατοχή».



Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα” και υποψήφιος Περιφερειάρχης  Χρήστος Ρήγας, κάνοντας λόγο για τον ευλογημένο μας τόπο με την ιστορική του συνέχειαπαραλλήλισε τις θυσίες των κατοίκων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου με τους κατοίκους των μαρτυρικών Καλαβρύτων και σύγκρινε τους αγώνες και τις θυσίες των ένδοξων προγόνων μας με την αναγκαιότητα του συνεχούς αγώνα του σύγχρονου Έλληνα εναντίον των μνημονιακών τοκογλύφων και των εγχώριων υπηρετών τους.