Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Δραστηριότητες Τοπικών: Πέραμα, Ξάνθη, Καβάλα, Θάσος, Ρόδος


Τ.Ο. Περάματος: Την Τετάρτη 10/12 πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της τοπικής μας οργάνωσης από τον πρόεδρο του ΛΑ.Σ.Ι.Τ.Α. και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής συναγωνιστή Μπαρμπούρη Ευάγγελο. Ο συναγωνιστής αρχικά αναφέρθηκε στις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις που προέκυψαν σχετικά με την εμπλοκή του περιβάλλοντος Σαμαρά - Αθανασίου και την ωμή παρέμβαση τους στο έργο της δικαιοσύνης με την εντολή για παράνομες διώξεις εναντίον του κινήματος μας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην σημασία της ιδεολογικής κατάρτισης των συναγωνιστών και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με το κίνημα και ευρύτερα στην ιδεολογία του λαϊκού εθνικισμού που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Τέλος κάλεσε άπαντες σε αγωνιστική ετοιμότητα και καθημερινό αγώνα έως ότου ευοδωθεί ο νόμιμος πολιτικός μας αγώνας. Ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός με τους παρόντες.


Τ.Ο. Ξάνθης: Ομιλία με θέμα τα ‘’Δεκεμβριανά’’. Άλλη μία τακτική συνάντηση της Τ.Ο. Ξάνθης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα, με μία ομιλία από τον Γραμματέα της τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, αναφορικά με τον ''κόκκινο Δεκέμβρη του ’44’'. Ο συναγωνιστής, εξιστορώντας όλο το χρονικό των γεγονότων των ''δεκεμβριανών'', είπε ότι τότε εκδηλώθηκε το απροκάλυπτο πραξικόπημα του ΚΚΕ (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) εναντίον της εθνικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. Έως τότε η αντιστασιακή δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ περιορίστηκε στην εξολόθρευση των έτερων αντιστασιακών ομάδων, όπως οι αντιστασιακές ομάδες του Ψαρού και του Άγρα και παρ' ολίγον του Ζέρβα και του Γρίβα, του Τσαους Αντών, κλπ.


Το πραξικόπημα ήταν προμελετημένο, αφού 2 ημέρες πριν παραιτήθηκαν 6 υπουργοί της εθνικής κυβέρνησης, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε ο έβδομος  υφυπουργός στρατιωτικών Σαρηγιάννης, οι οποίοι ανήκαν στο ΕΑΜ. Καταπατήθηκαν οι πρόσφατες συνθήκες Λιβάνου και Καζέρτας του 1944 μεταξύ της εξόριστης εθνικής κυβέρνησης και των ανταρτικών ομάδων (μεταξύ των οποίων και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). Ο ΕΛΑΣ ηττήθηκε από την ταξιαρχία Ρίμινι του Εθνικού στρατού υπό την διοίκηση Θρασύβουλου Τσακαλώτου που είχε καταλύσει στην Αθήνα, το τάγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και την οργάνωση Χ. Ο αγγλικός στρατός υπό την διοίκηση Σκόμπι συνεισέφερε ελάχιστα και καθυστερημένα εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας, αφού άρχισε να πολεμά μόλις στις 28/12/44, μετά την επίσκεψη Τσώρτσιλ στην πολιορκημένη Αθήνα. 

Ολοκλήρωσε ο συναγωνιστής την ομιλία του, τονίζοντας ότι, κατά την διάρκεια από 3/12/1944 έως 12/1/1945, η Αθήνα είχε μεταβληθεί σε απέραντο σφαγείο. Περιστέρι, Διυλιστήρια της Ούλεν, Άγιος Πέτρος Καισαριανής, λατομεία Κυψέλης, Υμηττού και Γούβας και άλλες περιοχές έγιναν τόποι θυσιών και μαρτυρίων χιλιάδων Ελλήνων. Οι αγρίως δολοφονηθέντες (με σφαίρες, τσεκούρια, μαχαίρια, ακόμα και κονσερβοκούτια) από την τρομοκρατική οργάνωση ΟΠΛΑ του ΚΚΕ, υπολογίζονται σε 20.000! Με το αγνό ελληνικό αίμα τους πότισαν το δέντρο της λευτεριάς. 

Ας μείνει η μνήμη τους αιωνία. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής, να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος. 

Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία για την πολιτικές εξελίξεις σχετικά με εκλογή του ΠτΔ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, άλλη μια ομιλία του Γραμματέα της Τοπικής μας, συναγωνιστή Δημήτρη Βογιατζή, με θέμα την τρέχουσα επικαιρότητα. Την ομιλία του ο συναγωνιστής Βογιατζής ξεκίνησε αναφερόμενος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στην Χρυσούπολη Καβάλας, με θέμα τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για έξοδο από την κρίση, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Σερρών, συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλο.


Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάληψη του δημαρχείου Καβάλας από τα παρακρατικά συντρόφια του καλοπερασάκια δήθεν απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, του οποίου την προσπάθεια για απόδραση από τις φυλακές συνέδραμαν όλα τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», με το ψευτο-ενδιαφέρον τους για την πρόθεση του «παιδιού» να σπουδάσει. Καταφέρθηκε, ο συναγωνιστής, κατά της δημάρχου που ελαφρά τη καρδία δέχτηκε την κατάληψη του δημαρχείου και του κτιρίου τεχνικών υπηρεσιών από μια ομάδα 15 ατόμων, και σαν να μην έφτανε αυτό, εξέδωσε η δημοτική αρχή και ψήφισμα υπέρ του Ν. Ρωμανού.

Αυτό το σύστημα, κράτους και παρακράτους είναι που καταδυναστεύει τον Ελληνικό λαό για  σαράντα χρόνια και που πολεμάει με λύσσα η Χρυσή Αυγή. Είμαστε η μοναδική αντίθετη φωνή που λέει αλήθειες και ξεμπροστιάζει τα σκάνδαλα και την συμπαιγνία τους, ανέφερε ο συναγωνιστής Βογιατζής, γι αυτό και έκλεισαν τον Αρχηγό και τους βουλευτές μας στην φυλακή. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στο θέμα της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας τους, λέγοντας πως ό,τι και να κάνουν δεν πρόκειται να το επιτύχουν και πως πολύ σύντομα θα αφηγηθούμε σε εθνικές εκλογές. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και η συνάντηση έληξε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματός μας.

Τ. Ο. Θάσου: ομιλία για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ.Ο. Θάσου, η καθιερωμένη εβδομαδιαία συγκέντρωση και ομιλία του Γραμματέα της Τοπικής μας, συναγωνιστή Γιώργου Χαλκιώτη, με θέμα την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.


Κύριο θέμα της ομιλίας του συναγωνιστή αποτέλεσε ο τρόμος του πολιτικού συστήματος μπροστά στο ενδεχόμενο να μην συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 βουλευτών, προκειμένου η Χούντα Βενιζέλου Σαμαρά, να πάρει παράταση ζωής για μερικούς μήνες στο τιμόνι της χώρας. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις προσπάθειες ολόκληρου του διεφθαρμένου πολιτικάντικου συστήματος να κρατηθεί με το όποιο κόστος στην εξουσία, ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του, καθώς και στα δημοσιογραφικά του δεκανίκια που παίζουν τα ρέστα τους στην στήριξη της διεφθαρμένης Χούντας των Σαμαροβενιζέλων.

Όμως, τον πολυπόθητο αριθμό 180 δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τον συμπληρώσουν, οπότε θα οδηγηθούμε πολύ σύντομα σε εκλογές. Ο συναγωνιστής κάλεσε τους συναγωνιστές και φίλους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συγκέντρωση έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να απαγγέλλουν τον Ύμνο του Κινήματος και τον Εθνικό Ύμνο.

Ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Τοπική της Ρόδου από τον γραμματέα Σάββα Σπυρίδη, με αφορμή τα «Δεκεμβριανά του 44». Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στην ηρωική αντίσταση του Συντάγματος του Μακρυγιάννη και της ομάδας Χ του Γρίβα στις ορδές των Κομμουνιστοσυμμοριτών. Ειδική αναφορά έγινε στα εγκλήματα των Σταλινοτσολιάδων στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά των Ελλήνων πολιτών καθώς και στην εντολή της ανατίναξης της Ακρόπολης!