Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Γεώργιος Γερμενής: Κύπρο - Αιγαίο - Μέτωπο ενιαίο!


Γεώργιος Γερμενής: Κύπρο - Αιγαίο - Μέτωπο ενιαίο!

Άρθρο του παράνομα προφυλακισμένου βουλευτή Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Γεώργιου Γερμενή στην εφημερίδα "Στόχος"

Η τάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνεχίζει να διευρύνεται προς Ανατολάς (διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, επέμβαση στα εσωτερικά της  Ουκρανίας με δήθεν πορτοκαλί επαναστάσεις, δημιουργία κρατών-δορυφόρων τύπου Σκοπίων) επιζητά να θέσει Τουρκία και Ρωσία στο περιθώριο.

Πρόσφατα o Ρώσος πρόεδρος Πούτιν παραδέχτηκε ενώπιον της ομοσπονδιακής συνέλευσης στο Κρεμλίνο, ότι έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σοβαρά προβλήματα στη ρωσική οικονομία και πως η επόμενη χρονιά δεν θα είναι εύκολη. Είδαμε την επίθεση που δέχθηκε το ρούβλι από τις αγορές με αποτέλεσμα στο τρέχον έτος να υποχωρήσει κατά περισσότερο από 40% έναντι του δολαρίου, αλλά και το  εμπάργκο από την Ε.Ε. προς την Ρωσία σε φρούτα και κρέας, το οποίο είχε επίπτωση και στην οικονομία της χώρας μας.

Επίσης, ο Πούτιν αποκάλυψε ότι υπήρχε σχέδιο από την Ε.Ε. (δηλαδή την Γερμανία) η οποία επιθυμούσε ζωηρά να δρομολογηθεί ένα σενάριο τύπου Γιουγκοσλαβίας, που θα έφερνε την κατάρρευση και τον κατατεμαχισμό της Ρωσίας. Την ίδια ώρα η Ε.Ε. φαινομενικά «άδειασε» την Τουρκία με αρνητικές δηλώσεις σχετικά με την στάση της να επιμένει να βρίσκεται σε πλοιάρια στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ψάχνοντας και αυτή για το φυσικό αέριο της περιοχής.

Η Ε.Ε. επέκρινε την Τουρκία και για την στάση που κράτησε με τους Τζιχαντιστές στο Κομπάνι. Τα παραπάνω αποτελούν έναν παράγοντα ο οποίος έχει συμβάλλει στην προσέγγιση των δυο χωρών, Ρωσίας και Τουρκίας, ώστε να συνάψουν στενότερες σχέσεις.

Αυτή η σχέση περιθωριοποίησης των δύο κρατών είναι ικανή να δώσει άλλες διαστάσεις τόσο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας όσο και να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις ευρασιατικές ισορροπίες και τις σχέσεις των δύο κρατών με ΝΑΤΟ και Αμερική. Αυτά επιβεβαιώνονται και από την επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία και τις υπογραφές συμφωνιών μεταξύ τους, τόσο  σε θέματα σίτισης της Ρωσίας από την Τουρκία, μετά από το εμπάργκο από την Ε.Ε. (συμφωνήθηκε να προμηθεύονται κρέας και φρούτα), όσο και σε στρατηγικής σημασίας συμφωνία συνεργασίας σε ενεργειακό επίπεδο (όπως το να βοηθήσουν τους Τούρκους να φτιάξουν το πολυπόθητο για αυτούς εδώ και πολλά χρόνια, Πυρηνικό Εργοστάσιο ). Μάλιστα η πρώτη δήλωση που έκανε ο Πούτιν βγαίνοντας από αυτή την συνάντηση ήταν ότι παγώνει την δημιουργία του αγωγού Southstream που θα πέρναγε από την Βουλγαρία και θα κατέληγε μέχρι και την Σερβία. Όπως καταλαβαίνετε, η θέση της Ελλάδος συρρικνώνεται δραματικά έναντι των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας.

Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου μας αλλά και η αναλγησία των εκάστοτε κυβερνώντων να χαράξουν εθνική πολιτική, μας έφερε σήμερα στο σημείο να παίζουμε ρόλο κομπάρσου στις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να ακούμε ανοιχτά πια τους Τούρκους να θέτουν όρους για από κοινού εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου, να ομιλούν ανοιχτά πια για χώρισμα του Αιγαίου, υποστηρίζοντας πως έχουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή του Ανατολικού Αιγαίου. Και πώς να μην είναι έτσι άλλωστε, όταν δεν κάνουμε εφαρμογή του δικαιώματος, επέκταση των ορίων μας στα 12 ναυτικά μίλια! Εάν προχωρήσουμε στην εφαρμογή των 12 ΝΜ, η Τουρκία δεν θα έχει στην πράξη πρόσβαση στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Ελλάδος. Σε αυτή την περίπτωση, το ποσοστό στην ανοιχτή θάλασσα θα πέσει στο 26% του Αιγαίου. Η κυριαρχία της Ελλάδος θα ανέλθει στο 63,9%, το Αιγαίο θα γίνει μια κλειστή θάλασσα της Ελλάδος και το ποσοστό της Τουρκίας θα κυμαίνεται γύρω στο 10%!

Τι περιμένουν λοιπόν οι δικοί μας κυβερνώντες; Μας ομιλούν μονάχα για επενδύσεις των Τούρκων στην Ελλάδα, πουλώντας σε αυτούς προβλήτες, μαρίνες και ακρογιαλιές λες και τα άγια χώματα της πατρίδας μας τους ανήκουν! Θυμηθείτε εκείνον τον Τούρκο εφοπλιστή που είχε ζητήσει τα πλοία του να στήσουν μια πλωτή γέφυρα ανάμεσα στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου με τα μικρασιατικά παράλια, που θα είχε σαν αποτέλεσμα ακόμη πιο εύκολη την πρόσβαση ή απόβαση των Τούρκων.

Η Χρυσή Αυγή έχει ξεκάθαρη ΕΘΝΙΚΗ Πολιτική: ανακήρυξη της ΑΟΖ και χάραξη Ενιαίας Εθνικής Πολιτικής Ελλάδας-Κύπρου, καθώς είμαστε ένα έθνος χωρισμένο σε δύο κράτη. Το Αιγαίο πρέπει να ξαναγίνει και πάλι εσωτερική Ελληνική θάλασσα διότι αποτελεί ζωτικό χώρο του Ελληνικού Έθνους! Τελεία και παύλα!

7-12-2014
Γερμενής Γεώργιος