Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Αστυνομικοί: Μας έχουν κάνει στόχους μπαχαλάκηδων σε πεδίο βολής!


Καλή και… πιασάρικη η κυβερνητική προπαγάνδα περί του «νόμου» και της «τάξης» με τις δήθεν «εκκαθαρίσεις» στα Εξάρχεια, όμως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, που είναι οι αστυνομικοί έχουν… διαφορετική γνώμη για τον επιφανειακό τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό το θέμα.
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια και προσθέτει:
«Εμείς ως Ένωση, φέροντας βαρύτατη ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους – μέλη μας, ζητούμε από την οργανωμένη Πολιτεία να μας θωρακίσει θεσμικά άμεσα, να ενισχύσει με προσωπικό και εξοπλισμό τις Υπηρεσίες της πρώτης γραμμής ώστε να μπορέσουμε με σοβαρές εργασιακές συνθήκες και επαγγελματισμό να διεκπεραιώσουμε τη δύσκολη αυτή αποστολή. Η θεσμική μας θωράκιση ιδίως, θα αποτρέψει όλους εκείνους οι οποίοι μη θέλοντας να αλλάξει τίποτα, προσπαθούν με παρωχημένα επικοινωνιακά τερτίπια να πλήξουν την εικόνα του Έλληνα αστυνομικού παρουσιάζοντάς τον ως τον «κακό της υπόθεσης» που κατά τη ρητορική τους αφήνει το σπίτι του και πηγαίνει στα Εξάρχεια για να χτυπήσει ανθρώπους.
Η τακτική αυτή μολονότι έχει πλέον πολύ λίγους συμπαραστάτες, είναι ύπουλη και σκόπιμη. Προφανώς ορισμένοι θέλουν τον αστυνομικό να στέκεται ακίνητος, για να εξασκείται επάνω του η νέα γενιά μπαχαλάκηδων, ως στόχος σε πεδίο βολής.»
Με απλά λόγια η Ένωση Αστυνομικών εκπέμπει SOS ότι για να εφαρμοστεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο νόμος και η τάξη στην χώρα θα πρέπει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ – δηλαδή η κυβέρνηση – να τους θωρακίσει και όχι να τους χρησιμοποιεί για μικροπολιτικά παιχνίδια και επικοινωνιακές φούσκες δίχως αποτέλεσμα. Γιατί με την πολιτική που ακολουθεί μέχρι τώρα η ΝΔ (και δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει…) πράγματι αφήνει απροστάτευτες τις αστυνομικές δυνάμεις σε εκείνους που θέλουν να παίξουν «αντάρτικο πόλης».