Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η απαξίωση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Αυτές τις μέρες είναι στην επικαιρότητα η ΔΕΘ και οι δηλώσεις του Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων είπε για το πώς σκοπεύει να φέρει την «ανάπτυξη» στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης! Αυτή είναι η«πατριωτική» ΝΔ! Θα ξεπουλήσει ελληνικά λιμάνια για να επέλθει η οικονομική «ανάπτυξη»! Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει το ελληνικό δημόσιο; Δεν θα ήταν περισσότερα τα έσοδα αν τα λιμάνια παρέμεναν κρατικά και γινόταν μια ορθή διαχείριση τους; Άρα τι κρύβεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση αυτή; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται; Πάντως σίγουρα όχι των Ελλήνων πολιτών! 
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Λιμάνι Καβάλας
Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε ο Μητσοτάκης τι θα κάνει για να γίνει πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τη Βουλγαρία και την Τουρκία που έχουν μειωμένη φορολογία, είπε ότι θα μειώσει το ΦΠΑ αλλά δεν πρόκειται να φτάσει η Ελλάδα στο επίπεδο φορολογίας αυτών των χωρών. Συμπέρασμα, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να μεταφέρουν τα εργοστάσια τους στην Τουρκία και την Βουλγαρία. Δεν θα δοθούν σημαντικά κίνητρα για επενδύσεις στην περιοχή, κάτι που το έχει ανάγκη, καθώς όπως είπε και ο δημοσιογράφος που έθεσε την ερώτηση, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η φτωχότερη της Ευρώπης! 

Έπειτα, μίλησε ο Μητσοτάκης για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Πώς θα γίνει αυτό; Ας θυμηθούμε τι έγινε στη Σαμοθράκη, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Νομίζει ότι εύκολα θα την επιλέξει ξανά κάποιος τουρίστας για προορισμό; Είναι τυχαίο που οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες επισκέπτονται κάποια συγκεκριμένα σημεία της πατρίδας μας, όπως Αθήνα(Ακρόπολη,Σούνιο), Δελφούς, Μετέωρα; Γιατί δεν επισκέπτονται για παράδειγμα την Καβάλα, την Ξάνθη, την Αλεξανδούπολη; 

Ακόμη, θυμήθηκε τις θερμές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή και δεν έχουν αξιοποιηθεί. Πώς όμως ακριβώς σκοπεύει να τις αξιοποιήσει δεν μας είπε. Πολύ απλά γιατί δεν θα το κάνει! Και τέλος για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για όσα ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν πέταξε το μπαλάκι στον περιφερειάρχη.

Κατασκευάσθηκε το 1974
Κάτι για το οποίο δεν μίλησε καθόλου, γιατί δεν τον συνέφερε, ήταν το εργοστάσιο της Εβζ στην Ορεστιάδα! Ένα κάποτε υγιές εργοστάσιο το οποίο έδωσε δουλειά σε πόσους ανθρώπους, τευτλοπαραγωγούς, εργάτες, υπαλλήλους είναι πλέον υπό διάλυση. Φυσικά και δεν έχει σκοπό  να κάνει κάτι για αυτό ο «πατριώτης» Μητσοτάκης! Όπως δεν έκαναν και οι προκάτοχοι που πέρασαν από το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Συμπερασματικά, ο «πατριώτης» Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε τίποτα ουσιαστικό για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης! Να τη χαίρεστε την «πατριωτική» ΝΔ!

Υπατία