Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ», ΤΟ «ΤΥΡΙ» ΚΑΙ Η «ΦΑΚΑ»!

Μια «μεταβατική λύση για την κατανομή προσφύγων» με την συμμετοχή τουλάχιστον 12 χωρών-μελών της Ε.Ε. έχει στα σκαριά η φράου Μέρκελ, καθώς «είναι ανώφελο να περιμένουμε συμφωνία και των 27 χωρών – μελών», όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζεεχόφερ.
Προσέξτε τώρα! Αυτό είναι το «τυρί», αλλά υπάρχει και «φάκα»! Το σχέδιο του Ζεεχόφερ  προβλέπει ένα σύστημα «ελαστικής αλληλεγγύης», το οποίο θα επιτρέπει στις χώρες που δεν θέλουν να δεχθούν «προσφυγάκια» στο έδαφός τους, να παρέχουν στη χώρα ή στις χώρες που θα θελήσουν, «τη χορήγηση βοήθειας σε είδος, τεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό ή ακόμα και χρήματα» – σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle!
Να το κάνουμε… λιανά. Οι 11 από τις 12 χώρες-μέλη δεν θα θέλουν να πάρουν «προσφυγάκια» και σε αντιστάθμισμα θα δίνουν στη μόνη χώρα που θα δεχτεί χρήματα και βοήθεια σε… είδος. Μαντέψτε ποια θα είναι η χώρα που θα δεχτεί (ή που έχει ήδη δεχτεί!) να γίνει η «χωματερή» της Ευρώπης, για τριάκοντα αργύρια. Και για να σας… βοηθήσουμε, τ’ όνομά της αρχίζει από Ε, βρίσκεται στην νοτιοανατολική μεριά της Ευρώπης, κρατάει πάντα ανοιχτά τα σύνορά της και την κυβερνάει κάποιος τύπος ονόματι Κούλης!