Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ και η διπλωματία της εθνικής υποταγής


Διπλωματία είναι η τέχνη της θέσπισης διαπραγματευτικών σχέσεων ενός κράτους στα πλαίσια διεθνών σχέσεων, προκειμένου αυτό  να διασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πλεονεκτήματα και οφέλη για την υπόστασή του, οφέλη τα οποία σχετίζονται με θέματα ειρήνης και πολέμου, με οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές, με επενδύσεις, με εθνικές διεκδικήσεις καθώς και με την ολοκλήρωση των εθνικών σκοπών και στόχων.
Αφορμή για την παρούσα ενατένιση αποτελεί η απουσία ελληνικής εθνικής  διπλωματικής υπόστασης, όπως αυτή παρατηρήθηκε στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Το αντίθετο της διπλωματίας και της διπλωματικής ικανότητας είναι η τάση για προτεκτατορισμό, η εθελόδουλη στάση απέναντι σε πολιτικούς και οικονομικούς επιβουλείς καθώς και η ξενομανία και η υποταγή σε διεθνείς γεωπολιτικούς παίχτες, οικονομικούς δολοφόνους και διεθνείς δανειστές.
Ότι παρατηρούμε να επισυμβαίνει στην σύγχρονη Ελλάδα σε επίπεδο πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας διεθνούς βεληνεκούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνεχής και αδιάλειπτος ραγιαδισμός, μια κίβδηλη και ψευδεπίγραφη κρατική μη –οντότητα, η οποία απλώς εφαρμόζει τις διεθνείς επιταγές εις βάρος του αίματος και του μέλλοντος της ελληνικής φυλής. Όποιο μανδύα και αν ενδύεται αυτή, παραμένει πιστή στα κελεύσματα των διεθνών δυναστών, αφιονίζει τους Έλληνες με υποσχεσιολογία και ημιπελατειακές σχέσεις.
Παρατηρήσαμε τον … γουρλή πρωθυπουργό της χώρας να περιφέρει το σαρκίο του σε διεθνή φόρα και σε μια εγκάρδια συνάντηση με τον ομόλογό του εκ του μορφώματος της Βαρντάσκα να ανακοινώνει μεγαλοστόμως ότι Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ. Παράλληλα δήλωσε πως ως αξιωματική αντιπολίτευση έκανε τα πάντα για να μην κυρωθεί. Ας θυμηθούμε, τι έκανε η ΝΔ προς αυτή την κατεύθυνση. Απολύτως και κατηγορηματικά τίποτα. Τι κάνει τώρα ως κυβέρνηση; Ανησυχεί για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν υπήρχε ελληνική διπλωματία, πολιτική βούληση και εθνική κυβέρνηση θα έπρεπε να καταγγελθεί η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, να κλείσουν τα σύνορα και να πραγματοποιηθεί αποκλεισμός προϊόντων και φυσικά να τεθεί σε ισχύ το δικαίωμα της αρνησικυρίας(veto), το οποίο επαρκεί για να ακυρωθεί η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Και θα βλέπαμε μετά πως θα… αυτοπροσδιορίζονταν. Ταυτόχρονα, να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες όσων πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εθνική προδοσία.
Όλα τα παραπάνω απαιτούν εθνική παιδεία, εθνική συνείδηση, εθνική κυβέρνηση και φυσικά εθνική διπλωματία και πολιτική. Ποιοτικά χαρακτηριστικά και καταστάσεις που όχι απλά έχουν φθαρεί αλλά που συστηματικά έχει απεμπολήσει ως δικαιώματα και δυνατότητες οι λακέδες του Σόρος και του διεθνούς status quo. Και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς: υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει και βρίσκεται στους αταλάντευτους εθνικούς αγώνες του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.

Νικόλαος Κυριακίδης

ΠΗΓΗ