Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν η εκκλησία ορθώνει το ανάστημα της


Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικό site, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων από το ιερό βήμα του πολιούχου της Καλαμπάκας είπε:
«Ο Σταυρός είναι ανάγκη να υψωθεί και πάλι στην πατρίδα μας για να εμπνεύσει τη ζωή του έθνους.  Κάποιοι με θρασύτητα και αναίδεια αφαίρεσαν τον Σταυρό από τους ιστούς των σημαιών και από άλλους δημόσιους χώρους του έθνους και πέταξαν τα ιερά και τα όσια της πίστης μας στον κάδο των απορριμάτων. Σήμερα είναι ανάγκη ο Σταυρός να υψωθεί στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Γιατί έχουν γίνει πολλές προσπάθειες ώστε να γκρεμιστεί ο Σταυρός από τις ψυχές των νέων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Η ύψωση του Σταυρού σημαίνει ομόνοια, ενότητα και αδερφοσύνη»
Κλείνοντας, ο κ. Χαρίτων προέτρεψε τους πιστούς να προσπαθήσουν να υψώσουν τον Σταυρό στην ψυχή τους, όπως ακριβώς έκανε και ο εορταζόμενος άγιος Βησσαρίων.

Τέτοιους μητροπολίτες θέλουμε! Που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομα τους! Που δεν τους νοιάζει να γίνουν αρεστοί στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία! Εύγε! Ως Χρυσή  Αυγή είμαστε υπέρ της Πίστης, της Πατρίδας, της Οικογένειας. Το έθνος μας ιστορικά ήταν πάντα συνδεδεμένο με την χριστιανική Πίστη. Και έτσι θα είναι πάντα. Όσο κι αν προσπαθήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν θα «αφομοιωθούμε».Οι Έλληνες δεν θα χάσουμε την εθνική και την θρησκευτική μας ταυτότητα!