Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η πτώση της ΝΔ θα είναι πιο απότομη από την άνοδό της



«Είναι οι ίδιοι που φαντάζονται ότι κρατούν τα ουρανομήκη ποσοστά σαν νόμισμα στην τσέπη. Ενώ κρατούν άμμο με ανοιχτά δάχτυλα»
Με τον κορωνοϊό, οι Κούληδες βλέπουν τα ποσοστά αποδοχής που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις (τα πραγματικά, όχι τα «φουσκωμένα», τα οποία όντως είναι μεγάλα, λόγω του φόβου του κόσμου και της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ…) και ονειρεύονται πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, για να… σαρώσουν.
Και η φιλική τους «Καθημερινή», επιχειρεί να τους προσγειώσει στην πραγματικότητα, προειδοποιώντας τους πως όταν θα πέσει πείνα στη χώρα, τα ποσοστά τους θα εξανεμιστούν σαν τους… κόκκους της άμμου.
 «Το ερώτημα μπορεί να διατυπωθεί αντίστροφα, απευθυνόμενο αυτή τη φορά στην κυβέρνηση: Πόσο πιστεύουν στη συμπολίτευση ότι μπορεί να διαρκέσει η ιογενής αποδοχή; Είναι μήπως δύσκολο να τη φανταστεί κανείς να φθίνει, μετά μια χρονιά όπου δεν θα έχει δουλέψει καν ο τουρισμός;
Τα πολιτικά οφέλη από την αποτροπή της δυνητικής καταστροφής κινδυνεύουν να εξανεμιστούν από το κόστος της πραγματικής καταστροφής, που μέλλει να γίνει βίωμα. Η εκλογική μοίρα των κυβερνήσεων που απέτρεψαν δυνητικά ναυάγια στην προηγούμενη κρίση είναι πολύ νωπή για να την ξεχνάει κανείς. Αντιθέτως, φαίνεται να την ξεχνούν όσοι λιμπίζονται πρόωρες εκλογές – που θα είναι, λόγω απλής αναλογικής, διπλές. Είναι οι ίδιοι που φαντάζονται ότι κρατούν τα ουρανομήκη ποσοστά σαν νόμισμα στην τσέπη. Ενώ κρατούν άμμο με ανοιχτά δάχτυλα».