Σάββατο 11 Απριλίου 2020

«Κοντά στην Χρυσή Αυγή» δηλώνει το 7% της νεολαίας σε έρευνα της Prorata!

Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί για κόμμα που βρίσκεται εκτός βουλής! 8 στους 10 ενδιαφέρονται για την πολιτική και μόλις 3 στους 10 δηλώνουν… «προοδευτικοί»
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τη νεολαία στη χώρα μας σήμερα πραγματοποίησε η Prorata, για λογαριασμό του Ιδρύματος Νίκος Πουλαντζάς –και τα στοιχεία είναι πράγματι εντυπωσιακά.
Μεταξύ άλλων ένας στους τρεις νέους ζει ακόμα με τους γονείς του, το 67% λαμβάνει οικονομική βοήθεια από το σπίτι-και τους παππούδες του- το 42% χαρακτηρίζει τη γενιά τους ως «αγχωμένη», το 23% ως «άτυχη», με το 62% να επιλέγει το διαδίκτυο για τον ελεύθερό του χρόνο (μόνο το 19% βλέπει τηλεόραση και μόνο το 8% πάει γήπεδο), ενώ 8 στους 10 ενδιαφέρεται για την πολιτική και τρεις στους δέκα δηλώνουν «προοδευτικοί».
Το τελευταίο σημαίνει πολλά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «προοδευτικοί» είναι το πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα της χώρας μας – Όμως στην ελληνική νεολαία αυτό λειτουργεί αντίστροφα! Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα πιο ελπιδοφόρο στην έρευνα…
Σε ό,τι αφορά την εγγύτητα των νέων στα επιμέρους κόμματα, όπως είναι αναμενόμενο, υψηλότερα ποσοστά εγγύτητας («πολύ κοντά» ή «κοντά» στο συγκεκριμένο κόμμα) συγκεντρώνουν κατά σειρά ο ΣΥΡΙΖΑ (27%) και η Νέα Δημοκρατία (27%), ενώ ένα ποσοστό του 7% δηλώνει «πολύ κοντά» ή «κοντά» στη Χρυσή Αυγή! Ναι, μιλάμε για την Χρυσή Αυγή που «διαλύθηκε», «τελείωσε» κτλ!
Στην έρευνα της Prorata καταγράφεται επίσης η υψηλή προτεραιότητα στην εθνική ταυτότητα έναντι της ευρωπαϊκής – σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά θετικών τοποθετήσεων για την έννοια του πατριωτισμού (65%) ενώ ένα ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ποσοστό της τάξης του 20% συγκεντρώνει ως ιδεολογία και ο Εθνικισμός!
Καταλάβατε τώρα γιατί ένα ολόκληρο σύστημα συνεχίζει να πολεμά το γνήσιο Εθνικιστικό Κίνημα της Πατρίδας μας; Γιατί πολύ απλά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, η Χρυσή Αυγή κατέγραφε πάντα υψηλά ποσοστά στην Ελληνική Νεολαία, τα καταγράφει ακόμα και εκτός βουλής και η γενιά που κάποιοι ονομάζουν υποτιμητικά ως «γενιά του καναπέ», είναι μια γενιά που αναζητά την Εθνική της Ταυτότητα, είναι υπερήφανη για τις ρίζες της και ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το πατριωτικό / εθνικιστικό πολιτικό ρεύμα, το οποίο δημιούργησε στην Ελλάδα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και κανένας άλλος!

ΠΗΓΗ