Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΛΙΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ





Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Μέσα σε μια κατάσταση πρωτοφανή που βιώνουν οι Έλληνες και σε μια ακόμα χειρότερη κατάσταση που θα βιώσουν, τα διάφορα ΜΜΕ βλέποντας πως υπάρχει ψωμί στο να παρουσιάζουν εκ νέου τον τηλεαστέρα Βαρουφάκη δεν αφήνουν ευκαιρία να πάει χαμένη, είτε για τις απόψεις του όταν τα ίδια τον απειλούσαν με ειδικά δικαστήρια, είτε για την μετάβαση του στην Αίγινα και το κουτσομπολιό που συνοδεύει τέτοιες καταστάσεις. Τα μεσημεριανάδικα με παρακμιακές τηλεθείτσες επιδίδονται σε on line συνδέσεις για να ακούσουμε τις απόψεις του προοδευτικού μπουρζουαζού Γιάν(ν)η για την Αίγινα και τη μόνιμη κατοικία του. Ένας ελιτιστής αριστερός προοδευτικός που κομπάζει για την απουσία του από την κατάθεση στεφάνου της 25η Μαρτίου μας παραμυθιάζει με αηδίες περί μόνιμης κατοικίας κτλ. Ήταν αυτός ο νάρκισσος και ματαιόδοξος υπερόπτης που έτρωγε τα ακριβά του εδέσματα από τη βεράντα του αρχοντικού του με θέα την ακρόπολη (σπίτι του ήταν ότι θέλει κάνει), αλλά το χειρότερο ήταν πως φωτογραφίζονταν σε lifestyle περιοδικά. Ήταν αυτός που αρνήθηκε τον έλεγχο για τη μετάβαση στο εξοχικό του και επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα δείχνοντας ποιες είναι οι πραγματικές απόψεις του ως μεγαλοαστού για το πόπολο.
Ο αυτοαποκαλούμενος πρώην Μαρξιστής οικονομολόγος προς το παρών αρέσκεται σε συνεχείς συνεντεύξεις σε διάφορα συστημικά μέσα και τηλεοπτικά κανάλια παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν να έχει λύσει όλα τα προβλήματα. Στις συνεχείς τηλεοπτικές παρουσιάσεις του ο Mr. V (V for Varoufakis) δεν χάνει ευκαιρία να παρουσιάζει την οικονομική πολιτική του που δεν είναι τίποτα άλλο από ασκήσεις επί χάρτου.
Ως Έλληνες Εθνικιστές λίγο μας ενδιαφέρει η ορθότητα των οικονομικών τοποθετήσεων του από τη στιγμή που ανήκει στην ίδια διεθνιστική πολιτική μήτρα της παρακμής και της εθνικής αποδόμησης. Ήταν αυτός που, σε τότε συνέντευξη του Παπαδάκη, μας έδειχνε ότι στην υπουργική καρέκλα κάθεται το σακίδιο γιατί ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας είπε να μη δεθούν οι Υπουργοί με τις καρέκλες. Προφανώς ο τότε υπουργός δεν κάθονταν συχνά στην καρέκλα του αφού έτρεχε από show σε show. Τότε είχαμε κάνει μια πρόβλεψη «Βλέπουμε τον κ. Βαρουφάκη σε 4 μήνες να είναι επισκέπτης σε διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου υπερασπίζοντας τις θέσεις του και κατηγορώντας το σάπιο κομματικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου δεν είναι μέλος) που δεν τον άφησε να υλοποιήσει το φιλόδοξο όραμά του». Τελικά έχασε τη θέση του και προσπαθούσαν στο υπουργείο να ξεκολλήσουν από την καρέκλα το σακίδιο. Η αλήθεια είναι πως πέσαμε μέσα στους χρόνους, αλλά δεν φανταστήκαμε πως θα τον ψήφιζαν εκ νέου κάποιοι αφελείς.
Ένας τέτοιος αριστερός και σύντροφος με βάση τη λογική του κάθε Βαρουφάκη είναι και ο πολύς Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι δουλειά κάνεις απάντησε με επιθέσεις και με τη γνωστή ξύλινη αριστερή γλώσσα περί προβοκατόρων. Μας θύμισε τον αείμνηστο Βασίλη Αυλωνίτη στο επικό «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» όπου ρωτούσε τον υποψήφιο γαμπρό της ανιψιάς του όχι τι δουλειά κάνεις γενικώς, αλλά ειδικώς. Εμείς δεν γνωρίζουμε την εργασία του, αλλά τον θυμόμαστε από συνεντεύξεις των 90’s στην κομμουνίστρια Σεμίνα, ως άλλος μουσάτος αντάρτης, μέλος τότε του σοσιαλιστικού εργατικού κόμματος (ΣΕΚ) να λέει τις ίδιες βλακείες που λέει και σήμερα. Και οι δύο υπερόπτες λοιπόν, κουβέντα για την ταμπακιέρα και τη μπάλα στην εξέδρα.
Όσον αφορά λοιπόν τέτοιους τύπους σαν τον κάθε Κωνσταντίνου, καλά θα κάνουν να γυρίσουν ως πολιτικά τρωκτικά που είναι στις ρυπαρές τους τρύπες και αυτοί και οι άλλοι που τους ψηφίζουν. Να γυρίσουν στην μπόχα που ζέχνει στο δηλητηριασμένο τους μυαλό και σαν τεμπελόσκυλα που είναι να μας απαλλάξουν από την βρωμερή τους παρουσία και την ιδεοληψία τους που σαν καρκίνος σκοτώνει τα μυαλά αφελών.
Ο Αρχηγός μας είχε προβλέψει τα δεινά που θα έρθουν εδώ και χρόνια και προειδοποιούσε προεκλογικά μέσα από ένα καρτοκινητό ότι μόνο μια Εθνική Ηγεσία με ήθος και πυγμή μπορεί να τα βάλει με τα γεράκια της παγκόσμιας πλουτοκρατικής ελίτ και να χτυπήσει τον άρρωστο προοδευτισμό αριστεράς και δεξιάς. Όπως φαίνεται οι Έλληνες αρέσκονται στις εύκολες λύσεις πλην όμως καταστροφικές και σε πανηγύρια με ονόματα «ανάσες αξιοπρέπειας». Πιστεύουν ακόμα τον κάθε φιλόδοξο πολιτικάντη, στηρίζουν τα κόμματα της παρακμής και βάζουν σε δημοτικά συμβούλια αρρωστημένους που ανήκουν σε σχηματισμούς που έχουν μετατρέψει με τα ηλίθια γκράφιτι την Αθήνα σε βρωμερή χαβούζα ελεεινής αισθητικής.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και αν οι Έλληνες θέλουν να υπάρχει Ελλάδα σε 20 χρόνια στηρίζουν μόνο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.