Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Εικόνα από το μέλλον: Ψηφιακό «διαβατήριο υγείας» μέσω κινητών τηλεφώνων

Η βρετανική εταιρεία VST Enterprises έχει αναπτύξει ένα είδος ψηφιακού «διαβατηρίου υγείας», το οποίο μέσω της οθόνης θα μπορεί να ελέγχει αν κάποιος είναι αρνητικός ή θετικός στον κορονοϊό ή έχει τα αντισώματα για να μην νοσήσει ξανά.

Όπως διαβάσαμε σε ιστοσελίδα αθλητικού περιεχομένου, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πέσει ήδη στο τραπέζι για το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με τον γενικό διευθυντή της Premier League, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα να έχει έρθει σε επαφή με τους δημιουργούς, ώστε να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί άμεσα στο ποδόσφαιρο και να δρομολογήσει την επιστροφή στην… κανονικότητα.

Με τον τρόπο αυτό και αν υλοποιηθεί, η Premier League θα μπορέσει να εμποδίσει την είσοδο στα γήπεδα μη υγιών φιλάθλων, αλλά να μην έχει παράλληλα οικονομικές απώλειες από τα εισιτήρια.
Η εφαρμογή λοιπόν υπάρχει ήδη. Μένει να δούμε τον τρόπο της «αξιοποίησής» της από τις πολυεθνικές εταιρίες και τους εξουσιαστές του πλανήτη.
Όπως διαβάσατε, η «μετά Κορωνοϊό εποχή» θα καταργήσει ατομικές ελευθερίες, το ιατρικό απόρρητο και πλήθος ακόμα δικαιωμάτων του ανθρώπου και βέβαια για να συμβεί όλο αυτό, θα πρέπει να παραβιαστούν τα Συντάγματα όλων των χωρών.
Δεν θα ήταν πιο εύκολο να συμβεί αυτό με μια «παγκόσμια διακυβέρνηση»; Πολύ βολική τελικά αυτή η πανδημία για τα σκοτεινά σχέδια της νέας τάξης…
Ν.Κ

ΠΗΓΗ