Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Έτοιμοι να φακελώσουν τον πλανήτη οι πολυεθνικοί κολοσσοί με αφορμή τον κορωνοϊό


Και θα γίνει με την θέλησή σας! Πανέτοιμη να θερίσει ελευθερίες η «πανούκλα» της παγκοσμιοποίησης
Σε πρόσφατη ανάρτησή μας είχαμε αναφερθεί στην εφαρμογή μιας βρετανικής εταιρίας για κινητά, η οποία έχει αναπτύξει ένα είδος ψηφιακού «διαβατηρίου υγείας», το οποίο μέσω της οθόνης θα μπορεί να ελέγχει αν κάποιος είναι αρνητικός ή θετικός στον κορονοϊό ή έχει τα αντισώματα για να μην νοσήσει ξανά.
Στο παιχνίδι θα μπουν πολλοί όπως φαίνεται καθώς οι πολυεθνικοί κολοσσοί Apple και Google ανακοίνωσαν την Παρασκευή μια ευρείας κλίμακας συνεργασία για τη δημιουργία εργαλείων που θα βοηθούν στην παρακολούθηση της διάδοσης του κορωνοϊού. Με ποιο τρόπο;
Κάθε χρήστης που ενεργοποιεί την εφαρμογή, θα διαθέτει έναν συγκεκριμένο κωδικό -κλειδί ο οποίος και θα μεταδίδεται από το ένα κινητό στο άλλο, κάθε φορά που δύο χρήστες έρχονται κοντά. Αν κάποιος διαγνωστεί θετικός, τότε το κλειδί του στην εφαρμογή θα προβάλει στο cloud όλες τις επαφές με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες 14 ημέρες.
Η Google σημειώνει πως οι εφαρμογές δεν θα συλλέγουν προσωπικά δεδομένα, ούτε πληροφορίες για την ακριβή περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επαφή και «όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα κοινοποιούνται σε άλλους χρήστες στη Google ή την Apple». Τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται… «μόνο από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις Αρχές που διαχειρίζονται την πανδημία του κορωνοϊού.»
Όλα δείχνουν ότι η νόσος του Covid-19 αποτελεί μια… θαυμάσια ευκαιρία για να περάσουμε από την εποχή της παγκοσμιοποίησης των αγορών στον απόλυτο έλεγχο μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης… Η μοναδική απάντηση που μπορεί να υπάρξει απέναντι στην κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προωθείται, είναι μια επιστροφή στις παραδοσιακές Αξίες. Ο σύγχρονος κόσμος γεννάει πανδημίες και περιορισμούς, στα συντρίμμια του θα αναμετρηθεί ο Ελεύθερος Άνθρωπος με την σκλαβιά της Νέας Τάξης.

ΠΗΓΗ