Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 299 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ! ΠΗΡΕ ΚΙ ΕΚΕΙ «ΕΓΚΑΙΡΑ» ΤΑ «ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Οι Κούληδες και τα παπαγαλάκια τους μεταδίδουν ειδήσεις μόνο από τις χώρες που πλήττονται σκληρά από τον κορωνοϊό (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), για να δείξουν ότι μας… σώνουν, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς υπάρχουν κι άλλες χώρες, με ελάχιστα κρούσματα και νεκρούς, αλλά και ελάχιστα περιοριστικά μέτρα. Και μάλιστα πολύ κοντά μας!
Προ ημερών, αναφερθήκαμε στην περίπτωση της Μάλτας, στην οποία επανερχόμεθα…
Χθες, λοιπόν, οι αρχές της Μάλτας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα ήταν μια 92χρονη με υποκείμενες παθήσεις. Τα δε κρούσματα είναι μόλις 299, ενώ μόλις τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Πώς εξηγείται το φαινόμενο της Μάλτας – χώρας τουριστικότατης, την οποία προφανώς επισκέφθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα Ευρωπαίοι τουρίστες που είχαν κορωνοϊό και δεν το γνώριζαν; Πήρε κι εκεί «εγκαίρως» τα «σωστά μέτρα» ο Κούλης Μητσοτάκης; Ή μήπως η υψηλή θερμοκρασία –που μειώνει κατά πολύ την μεταδοτικότητα του ιού- σώζει τη χώρα, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες του τελευταίου μήνα έσωσαν και τη δική μας;