Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΙΜΑ

Σε δημοσιογράφους για το «προσφυγικό» (λαθρομεταναστευτικό) ζήτημα μίλησε αυτές τις μέρες ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας Gianluca Rocco.
Το βασικό, όπως τόνισε, δεν είναι η προσωρινή τους ανακούφιση (με προγράμματα στέγασης κ.τ.λ.), αλλά η εκπαίδευσή τους «για να μάθουν να ζουν στην Ελλάδα», για πάντα!
Ιδού το πρόγραμμα του ΔΟΜ για την εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση των «προσφύγων», σε συνεργασία με την… πολυπολιτισμική κυβέρνηση Κούλη, που προεκλογικά αλλά και τον φετινό Μάρτιο, υποσχόταν… απελάσεις :
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει κόσμο από τα νησιά στην ενδοχώρα, την οποία στηρίζουμε, δεν θα αποδώσει αν οι άνθρωποι που έρχονται δεν έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να βγουν από την κατάσταση της επείγουσας βοήθειας και να ζήσουν κανονικά. Αλλιώς θα χτίζουμε συνέχεια νέους καταυλισμούς. Στην κατεύθυνση της προσπάθειας ένταξης, έχουν δημιουργηθεί πιλοτικά προγράμματα στήριξης των προσφύγων για τους πρώτους έξι μήνες μετά την αποδοχή του αιτήματος ασύλου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρέχονται στέγαση, μαθήματα ξένων γλωσσών αλλά και βοήθεια ώστε οι πρόσφυγες να «μάθουν να ζουν στην Ελλάδα». Παράλληλα, όσον αφορά τις δυνατότητες απασχόλησης, εξετάζονται οι πιθανότητες για την αγορά του τουρισμού και τις αγροτικές εργασίες σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία».