Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΟΜ: ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ 2.000 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 5.000!

Στα σχέδια προς άμεση υλοποίηση, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αλλά και της κυβέρνησης Κούλη Μητσοτάκη –οι εκπρόσωποι της οποίας είναι… ντροπαλοί και δε μας τα λένε!- αναφέρθηκε σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του ΔΟΜ, Τζιανλούκα Ρόκο.
Εις ότι αφορά τον ΔΟΜ και την Ύπατη Αρμοστεία, ο Ρόκο δήλωσε ότι «περισσότεροι από 2.000 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα νησιά είναι ευάλωτοι απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού και θα μεταφερθούν προσωρινά σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, στα νησιά και την ενδοχώρα, προκειμένου να προστατευθούν, μέχρι ο κορωνοϊός να μην είναι πλέον απειλή».
Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως «υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδοχείων να φιλοξενήσουν μετανάστες σε αυτή τη φάση και για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα».
Εις ότι αφορά την κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων», «φρουρών των συνόρων» και τα ρέστα, ο Ρόκο αποκάλυψε τα εξής: «οι ελληνικές αρχές και ο ΔΟΜ εργάζονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας 5.000 θέσεων τους επόμενους δύο μήνες, σε κέντρα φιλοξενίας, κτίρια που θα διαμορφωθούν σε διαμερίσματα και προκατασκευασμένα σπίτια. Μεταξύ άλλων επεκτείνεται η δομή στη Νέα Καβάλα και υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες που εξετάζουμε, ιδιωτικές και δημόσιες ιδιοκτησίες».
«Μένουμε Σπίτι», λοιπόν, κι όταν η χούντα Μητσοτάκη θα μας δώσει δικαίωμα εξόδου, θα δούμε με έκπληξη τους νέους μας γείτονες!