Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Πέφτουν μεγάλα “πακέτα” για την εξύμνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη



Κάθε μέρα που περνάει, κανάλια και διαδικτυακά τσιράκια του Κούλη Μητσοτάκη, μεταδίδουν πομπωδώς νέους ύμνους των διεθνών ΜΜΕ για τους… σωτήρες μας!
Για παράδειγμα, σήμερα μαθαίνουμε πως το Bloomberg χαρακτήρισε την Ελλάδα «μια από τις πιο έξυπνες και σβέλτες χώρες» στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πως η Wall Street Journal είδε «αχτίδα ελπίδας από την Ελλάδα» και πως η Guardian διαπίστωσε πως «η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη».
Βέβαια, είναι περίεργο να εκπέμπονται τέτοιοι ύμνοι για τα… κατορθώματα της χούντας Μητσοτάκη (με 2.145 κρούσματα και 101 νεκρούς), κι όχι για κυβερνήσεις άλλων χωρών, που έχουν επιτύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ιού από τους Κούληδων. Όπως ας πούμε –για να μην πάμε μακριά- για την κυβέρνηση της γειτονικής μας Βουλγαρίας, που έχει μόλις 695 κρούσματα και 35 θανάτους!
Η απάντηση στο εύλογο αυτό ερώτημα δεν είναι καθόλου δύσκολη: όπως χαρτζιλικώνει ο Κούλης τα ελληνόφωνα ΜΜΕ και τον υμνούν νυχθημερόν, έτι χαρτζιλικώνει και «πρόθυμους» δημοσιογράφους μεγάλων διεθνών ΜΜΕ, για να γράφουν για το… «ελληνικό θαύμα».
Και μη νομίζετε πως το χαρτζιλίκι προς τα αρπακτικά των διεθνών ΜΜΕ βγαίνει από τις τσέπες του Κούλη. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τα μυστικά κονδύλια, κοροϊδάκια! Τα οποία, προέρχονται από το υστέρημά σου, από τους φόρους και τα χαράτσια που σε υποχρεώνουν να πληρώνεις!