Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ήρεμα ρωτάμε… Οι “ευπαθείς ομάδες” είναι πάνω από τους νόμους στην Ελλάδα;

Ασφαλώς και θα μάθατε - γιατί όλη μέρα τα κανάλια προβάλουν την... ηρωϊκή έξοδο Χαρδαλιά και Τσιόδρα στην Λάρισα - για τα δεκάδες κρούσματα που προέκυψαν σε συνοικία της γνωστής "ευπαθούς ομάδος", που κρατάει τριήμερα γαμήλια γλέντια με χορούς.
Όπως μας πληροφορούν τα σχετικά δημοσιεύματα, "οι Ρομά είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται και ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές ήταν μεγάλος. Μάλιστα, ορισμένοι αντέδρασαν και όταν τους είδαν να μπαίνουν στον οικισμό και άρχισαν να τους φωνάζουν «τί θέλετε εδώ, ρε;», σε άγριο ύφος και με άγρια διάθεση."
Τελικά χάρη στον... ηρωϊσμό (δηλαδή υποσχέσεις για τρόφιμα κτλ) του διδύμου της κορωνοπροπαγάνδας - που δεν πήραν και σοβαρά μέτρα αυτοπροστασίας κατά την επίσκεψή τους, τα μέλη της "ευπαθούς ομάδος" ηρέμησαν και επέστρεψαν στον οικισμό τους.
Η απορία μας: Μπορεί να μας ενημερώσει η κυβέρνηση αν οι αρχές μοίρασαν πρόστιμα στους παραβάτες του νόμου; Ή οι απαγορεύσεις, οι καραντίνες και τα πρόστιμα ισχύουν για όλους τους άλλους πλην των "ευπαθών" και των "προσφύγων". Ήρεμα ρωτάμε...

ΠΗΓΗ