Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Η Ύπατη Αρμοστεία διατάζει και η ΝΔ υπακούει για ενοικίαση ξενοδοχείων και πλοίων για τους λαθρομετανάστες

Εντελώς ανίκανη, ανεύθυνη και έρμαιο στις επιθυμίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ είναι η πατριδοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ. Με το «έτσι θέλω», η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προκηρύσσει διαγωνισμό για την ενοικίαση ξενοδοχείων και πλοίων, που λογαριάζει να δέσουν στα λιμάνια για την «φιλοξενία» λαθρομεταναστών που διαβιούν σε καταυλισμούς.
Με την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Μετανάστευσης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξαφνικά δημοσιεύτηκαν προκηρύξεις, οι οποίες προβλέπουν «ενοικίαση δομών φιλοξενίας για την στέγαση αιτούντων άσυλο και προσφύγων».
Τα πλοία που μπορούν να φιλοξενήσουν σε καμπίνες 300 άτομα θα δέσουν στα λιμάνια Λέσβου, Χίου και Σάμου και αυτά με χωρητικότητα 100 ατόμων θα δέσουν σε Κω και Λέρο. Θα πρέπει να διαθέτουν υπηρεσίες καθαρισμού, ρεύμα και να προσφέρουν 3 γεύματα την ημέρα, ενώ η σύμβαση μπορεί να επεκταθεί έως και 2 μήνες.
Βεβαίως, σε αυτό δεν έχουν συναινέσει οι τοπικές Αρχές που είναι κατά πολύ αμφίβολο εάν θα δεχτούν ένα πλοίο γεμάτο λαθρομετανάστες να δένει στο κεντρικό λιμάνι τους. Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης έγραψε στο facebook ότι «όσον αφορά τα κυκλοφορούντα για πλοία, Ύπατη Αρμοστεία κλπ., δεν γνωρίζω τι ισχύει, αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι δεν πρόκειται να δεχτώ πλοίο ή πλοία φιλοξενίας στα λιμάνια της Χίου, τελεία και παύλα!».
Ολοένα και περισσότερο, σε καθημερινή βάση, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αποδεικνύει και να επιδεικνύει το πόσο εθνικά επικίνδυνη είναι για την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΠΗΓΗ