Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η Χρυσή Αυγή, ο λαϊκισμός και η Νέα Δημοκρατία (άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου)

«Χαρές και πλούτη να χαθούν
και τα βασίλεια, κι όλα,
τίποτε δεν είναι, αν στητή,
μέν’ η ψυχή κι ολόρθη»
Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ
Τίτλο τιμής τον οποίον περιφέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και της Ευρώπης και βεβαίως και στην νέα Βαβυλώνα, τις ΗΠΑ, θεωρεί ο πρωθυπουργός της κατ’ ευφημισμόν κεντροδεξιάς Κυριάκος Μητσοτάκης, το ότι κατόρθωσε να αφήσει έξω από την Βουλή την Χρυσή Αυγή.
Μόνος του; Όχι βέβαια… Καθόλου τυχαία, ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Καψής, δεν έγραψε άρθρο στο οποίο επαινούσε την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για την συνεργασία τους, προκειμένου να κτυπηθεί η Χρυσή Αυγή.
Έτσι λοιπόν και στην τελευταία του επίσκεψη στην Ευρώπη προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, o Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε με υπερηφάνεια: «Αποδείξαμε νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και αυτή η νίκη μας ήταν επίσης μια νίκη για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς επιτύχαμε να εξαλείψουμε την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή από το ελληνικό κοινοβούλιο».
Τα λέει ο ίδιος μόνος του και δεν χρειάζεται εμείς να προσθέσουμε τίποτε άλλο παρά μόνο την απόλυτη ικανοποίησή μας γιατί απομονώσαμε το Κίνημά μας από όλους αυτούς τους ψευτοπατριώτες, οι οποίοι υπηρετώντας τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν άλλο σκοπό από το να πλήξουν την Χρυσή Αυγή. Δεν θα κατορθώσουν όμως να “εξαλείψουν”, όπως είπε ο μεγάλος τους ευεργέτης Μητσοτάκης, την Χρυσή Αυγή γιατί είναι ένα Κίνημα με ρίζες στον Λαό, με προτάσεις και θέσεις, με λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα του Λαού μας, ο οποίος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.
Χρειάζεται όμως πολύ θράσος να ομιλεί ο σοβαροφανής Κυριάκος Μητσοτάκης για λαϊκισμό. Θράσος ανάλογο με αυτό κάποιων επαγγελματιών “πατριωτών”, οι οποίοι κατηγορούσαν και κατηγορούν την Χρυσή Αυγή για οικογενειοκρατία την ίδια στιγμή που στήριξαν και στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιο πρωθυπουργού, εγγονό βουλευτού με την αδελφή του βουλευτή και τον ανιψιό του Δήμαρχο Αθηναίων!
Ποιον λαϊκισμό εξάλειψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν όλα όσα είπε και υποσχέθηκε προεκλογικά τα αναίρεσε ουσιαστικά στην πράξη σε χρόνο μηδέν; Για τι να μιλήσουμε; Για την συμφωνία των Πρεσπών, που δήθεν θα άλλαζαν και θα έβαζαν βέτο για να μη μπουν τα Σκόπια σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ; Ή μήπως για τις φοροελαφρύνσεις που θα τις κάνει το 2023, που μπορεί και να μην είναι πρωθυπουργός;
Να μη μιλήσουμε για τα λόγια των πονηρών πολιτευτών κάτω από το τραπέζι, που έχουν υποσχεθεί στην μισή Ελλάδα διορισμούς και εξυπηρετήσεις. Αυτό είναι λαϊκισμός, το παζάρι της εξουσίας με τον πολίτη που περιμένει να κερδίσει ένα κομμάτι ψωμί με την ψήφο του! Και δυστυχώς, πολλοί πουλήσανε την ψήφο τους για ένα κομμάτι ψωμί.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Κίνημα πρώτα Ιδεολογικό και μετά πολιτικό και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει την πορεία της το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε και έχει στο πλάι της υπερήφανους άνδρες και γυναίκες με πνεύμα θυσίας που στοιχήθηκαν στις γραμμές της και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους χωρίς να περιμένουν διορισμό, Υπέροχοι, αγέρωχοι, ανιδιοτελείς. Όλους αυτούς δεν μπορεί να τους λυγίσει η προπαγάνδα ενός συστήματος ένοχου για την παρακμή του μεγάλου μας Έθνους, δεν μπορούν να τους λυγίσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα πότε του Σαμαρά, πότε του Παπανδρέου, πότε του Τσίπρα και πότε του Μητσοτάκη, γιατί το χειρότερο που συμβαίνει σε όλους αυτούς είναι ότι στην πράξη αποδεικνύονται ψεύτες και κοινοί πολιτικοί απατεώνες.
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, η πρόκληση είναι μεγάλη. Πιστεύουν ότι κτύπησαν τον Εθνικισμό θανάσιμα και ότι δεν θα ξανασηκώσουμε κεφάλι. Στη δική σας την σιδερένια ψυχή και στην Ελληνική καρδιά σας εναπόκειται να τους αποδείξετε για μια ακόμη φορά ότι κάνουν λάθος!
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ