Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

“Της ιδέας ο Χρυσαετός τις φτερούγες του τεντώνει
πιο πλατιές, προς τα ύψη, προς το φως!
Κωστής Παλαμάς
Ο Ζωρζ Σορέλ δεν ανήκε στον χώρο των Εθνικιστών. Υποστήριζε την πλέον ακραία πτέρυγα του σοσιαλιστικού κινήματος εκεί στα πρώιμα χρόνια πριν την επανάσταση των μπολσεβίκων και τα έργα της όταν και αποκαλύφθηκε ο σκοτεινός ρόλος αυτού του απάνθρωπου ιδεολογήματος. Υπήρξε όμως ένα μεγάλο πολιτικό πνεύμα και οι παρατηρήσεις του αποδείχθηκαν στον χρόνο και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι διανοούμενοι και πολιτικοί επιστήμονες, οι οποίοι τον θεωρούν, παρ’ όλο το γεγονός ότι ήταν υπέρ ενός ακραίου αναρχοσυνδικαλισμού, σαν προπομπό των επαναστατικών εθνικιστικών κινημάτων της Ευρώπης του μεσοπολέμου. Ο Ζωρζ Σορέλ χωρίζει σε δύο είδη τα πολιτικά κινήματα. Σε αυτά που βασίζουν την ιδεολογία τους σε έναν Μύθο και σε αυτά που υποστηρίζουν μία “Ουτοπία”, δηλαδή μία λογική και αναλυτική προσέγγιση της δημόσιας ζωής.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναμφισβήτητα στήριξε την ύπαρξή της βασιζόμενη στην ουσία σε ένα Μύθο, γιατί καμία λογική προσέγγιση των πολιτικών πραγμάτων δεν ήταν δυνατόν να υποθέσει και να προβλέψει την πολιτική της καταξίωση και την παρουσία της στο προσκήνιο των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.
Η λογική είναι αδύνατον να ερμηνεύσει τα Ιστορικά και πολιτικά γεγονότα. Εάν κάποιος έλεγε ότι από τα έργα των ουμανιστών του διαφωτισμού θα προέκυπτε η γκιλοτίνα και η τρομοκρατία της Γαλλικής επαναστάσεως, θα έλεγαν πως είναι παράφρων. Εάν κάποιος πάλι πίστευε ότι είναι δυνατόν από την Γαλλική επανάσταση ότι θα προκύψει ένας Ναπολέων, μία Αυτοκρατορία και ο Βοναπαρτισμός, ασφαλώς θα υπέθεταν ότι ήταν ανισόρροπος!
Επιστρέφοντας στα πολιτικά πράγματα ο Ζωρζ Σορέλ πιστεύει ότι μόνον ένας Μύθος μπορεί να εμπνεύσει τις μάζες για έναν ασυμβίβαστο αγώνα και ότι κανένα πολιτικό πρόγραμμα λεπτομερές και με απόλυτα ορθολογιστικό χαρακτήρα δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα! Επί πλέον, ένας Μύθος, μία Πίστη, δεν μπορεί να αποδειχθεί ποτέ αν είναι αληθινή ή ψεύτικη, γιατί ο Μύθος είναι αυτές οι ίδιες οι πεποιθήσεις αυτών που τον υπηρετούν και χαρακτηριστικά γράφει ότι “οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν τον κόσμο των “Μύθων” είναι ασφαλείς απέναντι στον οποιοδήποτε αντίλογο ή “ήττα””. Αυτό γιατί η Πίστη στον Μύθο βρίσκεται πέρα από την λογική.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πορεύτηκε με μια Πίστη, με έναν Μύθο για το μεγάλο Ελληνικό Έθνος, για ένα Νέο Ελληνικό Πολιτισμό, για μια Πολιτεία Αξιοκρατική σαν συνέχεια μέσα στον χρόνο του Αρχαίου Κλέους και της χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας μας και αυτό όσοι το πίστεψαν πραγματικά και δεν ήταν καιροσκόποι, που πέρασαν από δίπλα μας χωρίς να μας αγγίξουν, δεν μπορεί να κλονισθεί με τίποτε!
Όσοι ΠΙΣΤΟΙ, λοιπόν, στον Μύθο του Αιωνίου Ελληνισμού ενάντια στο ψευτορωμαίικο της παρακμής, μοιραία συνεχίζουν τον Αγώνα γιατί δεν είναι δυνατόν να τους λυγίσει μια περιστασιακή εκλογική αποτυχία. Επί πλέον, τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας για μια δήθεν οικονομική ανάπτυξη, για την αριστερά που έλεγαν ότι θα έφευγε, για την εγκληματικότητα που θα… περιόριζαν,  όλα αυτά τα μεγάλα λόγια τα προεκλογικά θα τελειώσουν μέσα στην σκληρή πραγματικότητα της ζωής και τότε πολλοί θα θυμηθούν και πάλι την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Δεν μας φτάνουν, όμως μόνον αυτοί, χρειαζόμαστε ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ τους Νέους και τους Ιδεολόγους, γιατί μόνον ΑΥΤΟΙ μπορούν να γίνουν οι Φλόγες οι ανίκητες ενός Αγώνα με στήριγμα ακλόνητο την Πίστη σε έναν Μύθο, που είναι και ο μόνος δρόμος προς την Νίκη της Ιδέας.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή