Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ - ΒΙΝΤΕΟ



Η συναγωνίστρια και βουλευτής Β’ Αθηνών στην ομιλία της για το σχέδιο νόμου σχετικά με την ενεργειακή απόδοση και την τροποποίηση των οδηγιών της ΕΕ αρχικά ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντίθετη με τον τρόπο που νομοθετεί η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ και τις διαδικασίες «super fast track» που εφαρμόζει, ακολουθώντας πιστά τον δρόμο που χάραξε η προηγούμενη ΝΔ - Πασόκ. Παράλληλα κατήγγειλε για ακόμη μια φορά την υποκρισία των βουλευτών της ΝΔ και του Πασόκ που απαιτούν να «εφαρμοστεί ο κανονισμός» την στιγμή που επί των ημερών τους είχαν καταστρατηγήσει όχι μόνο τον κανονισμό της βουλής αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Για το νομοσχέδιο σημείωσε πως πέρα από τις διατάξεις περί ενεργειακής αποδόσεως, υπάρχει πληθώρα άλλων- άσχετων θα έλεγε κανείς- τροπολογιών, που αφορούν άλλα υπουργεία και συνεπώς είναι βέβαιο ότι χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση, πράγμα που δεν είναι εφικτό αφού όλα κατατίθενται τελευταία στιγμή.«Εδώ δεν ερχόμαστε- τελικά- για να νομοθετήσουμε, αλλά για να σας δώσουμε την έγκρισή μας. Μια έγκριση που δεν θα πάρετε ποτέ από εμάς- τη Χρυσή Αυγή- όσο συνεχίζετε τη μνημονιακή πολιτική, όσοεξυπηρετείτε τα ξένα συμφέροντα, όσο εξουθενώνετε τον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια ανέλυσε ένα ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου προβάλλοντας παράλληλα τις ενστάσεις της Χρυσής Αυγής και επικεντρώθηκε στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) του αγροτικού πετρελαίου (DIESEL) καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για έναν άδικο φόρο που θα προκαλέσει επιπλέον οικονομική ασφυξία στον αγροτικό κόσμο.
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το άρθρο 54, σχετικά με την παράταση απαλλαγής του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Το Μέγαρο φτιάχτηκε με κρατικές επιχορηγήσεις και σειρά δανείων από τις τράπεζες, έχει δάνεια 229.277.251 ευρώ και έχει δημιουργήσει τεράστιο έλλειμμα στο Δημόσιο. Αλήθεια ποιος θα πληρώσει για αυτά τα χρέη; Και γιατί απαλλάσσεται από την υποχρέωση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας;
Κλείνοντας είπε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ενσωμάτωση της οδηγίας ως Δούρειο Ίππο για επιβολή πρόσθετων οικονομικών επιβαρύνσεων στους απλούς πολίτες και το «κόψε-ράψε» των τελευταίων ημερών δημιουργεί έντονο κλίμα ανασφάλειας, φανερώνοντας πως κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό.