Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ: ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!



Με τη μορφή του κατεπείγοντος, κατ’ εντολή των διεθνών τοκογλύφων, έρχονται όχι ένα, αλλά δύο μνημονιακά νομοσχέδια. Όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει και απειλούν και πάλι με «κούρεμα» καταθέσεων σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση. Αυτή η απειλή οδηγεί την κυβέρνηση σε άμεση κατάθεση δύο νομοσχεδίων, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση με τα προαπαιτούμενα.
Συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όσον αφορά το πρώτο νομοσχέδιο, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αφού η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να άρει το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Βέβαια, αυτή η άρση δεν θα γίνει ανώδυνα, αλλά με έναν «ισοδύναμο πόνο», όπως χαρακτήριζε παλαιότερα τα ισοδύναμα ο νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Επιπλέον των ισοδυνάμων για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ένα εκκρεμές ζήτημα που θα διευθετεί το τρίτο πακέτο προαπαιτουμένων, υπάρχει και το ασφαλιστικό. Τόσο για αυτό όσο και για τα προαναφερθέντα «ισοδύναμα», έχει επιστρατευτεί ένας ορυγμαδός φημών και διαψεύσεων, που σκοπό της έχει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα ήδη προαποφασισμένα μέτρα, που θα ψηφιστούν.
Το σίγουρο είναι ότι ο Σύριζα και οι προκλητικοί βουτυρομπεμπέδες του, αφότου άφησαν στην άκρη τα «αντιμνημονιακα καλσόν» και τώρα βρίσκονται λίγες μέρες πριν την ψήφιση άλλου ενός πολυνομοσχεδίου.