Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΦΟΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΕΝΦΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ!



Πάνε οι εποχές που ο Τσίπρας καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ, θέτοντας τον εαυτό του ως «επαναστατικό πρότυπο», αποκαλύπτοντας όμως μετά ότι αυτός δεν πληρώνει έτσι κι αλλιώς, αφού ζει στο νοίκι. Τώρα η αποπληρωμή του επαίσχυντου αυτού φόρου αποτελεί «πατριωτικό καθήκον» και με το νέο πολυνομοσχέδιο θα γίνει ακόμα πιο δυσβάσταχτος.
Όπως αναφέρει το νέο πολυνομοσχέδιο, ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ως έχει από τότε που τον θέσπισε ο Βενιζέλος. Όμως, πλέον θα επιβάλλεται και σε διατηρητέα κτίσματα, αλλά και σε ερείπια. Γενικά, όποιος δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί εκείνο το παλιό διαλυμένο ακίνητο, τώρα θα κληθεί να πληρώσει και μάλιστα αδρά.
Επιπλέον, του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν θα δουν να αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής, με τον οποίο φορολογούνται. Συγκεκριμένα, για εισοδήματα λιγότερα από 12.000 ορίζεται συντελεστής 15% και για περισσότερα στο 35%. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα σπίτια που παραμένουν ξενοίκιαστα ή των οποίων οι ενοικιαστές αδυνατούν να πληρώσουν ή που απλώς εξαφανίζονται, καταργείται η δυνατότητα που είχαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εκχωρούν στο Δημόσιο μισθώματα που δεν έχουν εισπραχθεί.
Κοινώς, ο Σύριζα πιστός στις μαρξιστικές καταβολές του και την προέλευσή του από το Πασόκ συνεχίζει να τιμωρεί τους Έλληνες που επένδυσαν τον ιδρώτα τους στην Πατρίδα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πάσης φύσεως «λίστες» και τα υπόλοιπα λαμόγια που εξέθρεψε το κομματικό κράτος επί δεκαετίες.