Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ - ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε στην επιτροπή για το νομοσχέδιο που θα καθορίσει το νέο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.
Ο συναγωνιστής επισήμανε αρχικά ότι η κυβέρνηση Σύριζα, όπως έκανε και προηγουμένως η συγκυβέρνηση ΝΔ - Πασόκ, φέρνει και ψηφίζει νομοσχέδια στην Βουλή με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να μην μπορούν οι βουλευτές να τα μελετήσουν και να τοποθετηθούν καταλλήλως.
Η Δημοκρατία και η πολυφωνία στα ιδιωτικά ΜΜΕ, αλλά και στην δημόσια τηλεόραση δεν υπάρχουν, καθώς η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη από παντού.
Επιπλέον, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη στις προϋποθέσεις αδειοδότησης για τα κανάλια για το ασυμβίβαστο ιδιοκτητών - μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου.
Δεν είναι δυνατόν αυτοί που παρανομούν για 25 χρόνια και χρωστούν εκατομμύρια ευρώ να κρατούν στα χέρια τους τις συχνότητες, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού.
Η Χρυσή Αυγή είναι κάθετα αντίθετη σε αυτήν την μεθόδευση και για τον λόγο αυτό θα καταψηφίσει το παρόν νομοσχέδιο.
Τέλος, δεν υπάρχει μέριμνα για τα περιφερειακά κανάλια, τα οποία είναι η μοναδική φωνή αλήθειας και πολυφωνίας απέναντι στους λεγόμενους "μεγάλους" τηλεοπτικούς σταθμούς.