Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΕΛ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ!



Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 27 Οκτωβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα τον γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016 και τόνισε ότι, ο εν λόγω προϋπολογισμός δίνει την εντύπωση ότι βοηθά του πολίτες αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, μελετώντας τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το έτος 2016 έχω την εντύπωση ότι εθελοτυφλούμε. Πίσω από τις όμορφα γραμμένες επικεφαλίδες κρύβεται ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος.
Πώς είναι δυνατόν 15,5 εκατ. νέοι ηλικίας 15- 24 ετών να επωφελούνται από τον Προϋπολογισμό, αλλά η ανεργία σε ηλικίες κάτω των 25 ετών να αγγίζει το 21%;
Δεν είναι δυνατόν να προβλέπεται ελαφρά μείωση των δαπανών στην αγροτική ανάπτυξη, όταν, λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα από τον Αύγουστο 2014, σημειώθηκαν απώλειες στα αγροτικά εισοδήματα ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ή μήπως οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια των αγροτών στα κράτη - μέλη είναι για να σας ευχαριστήσουν για τα μέτρα που λαμβάνουμε;
Δεν είναι δυνατόν να προϋπολογίζετε 1,9 δισ ευρώ για το άσυλο και τη μετανάστευση όταν μέχρι στιγμής έχουν εισέλθει στην Ε.Ε. περίπου 710.000 μετανάστες. Δηλαδή, για το 2016 προϋπολογίζετε περίπου 2.700 ευρώ ανά μετανάστη τη στιγμή που στην χώρα μου πάνω από 44% του πληθυσμού είχε το 2013 εισόδημα κάτω από ένα σταθερό όριο της φτώχειας.
Τέτοιοι Προϋπολογισμοί είναι για να μένουν στη θεωρία και να δίνουν την εντύπωση στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τους βοηθάνε. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ευχαριστώ".