Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Γιώργος Γερμενής Βουλευτής Β’ Αθηνών ξεκίνησε την ομιλία του για το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ αναφερόμενος στην κακοδιαχείριση του οργανισμού, για την συνεχή αλλαγή διοικήσεων του και την παντελή απουσία λογιστικών ελέγχων στα οικονομικά του.
Τόνισε τόσο τις βαρύτατες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και την υποκριτική στάση που επιμένει να τηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η πάγια τακτική του κράτους να αδιαφορεί για την αξιοποίηση των πιο προσοδοφόρων οργανισμών είναι και αυτή που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το ξεπούλημά τους που ακολουθεί στη συνέχεια.
Με την ένταξη του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος στον ΟΠΑΠ άλλος ένας τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας περιορίζεται στη μορφή του μονοπωλίου με όλα τα γνωστά επακόλουθα.
Με την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ οι αγοραστές θα καρπωθούν το πιο υγιές τμήμα του οργανισμού, με άμεσο αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του δημοσίου και κατ’ επέκταση την αφαίμαξη του βαριά φορολογούμενου Έλληνα πολίτη.
Κλείνοντας, ο Συναγωνιστής τόνισε την ανάγκη σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον συγκεκριμένο φορέα, ώστε όχι μόνο να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους.