Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ενός κακού μύρια έπονται!

 Αν νομίζετε ότι η αναρχία και οι βανδαλισμοί είναι "προνόμιο" μόνο των μεγάλων αστικών κέντρο, π.χ. Εξάρχεια, πλανάστε πλάνην οικτρά. Δυστυχώς, αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται και στην πόλη μας και στον Νομό Τρικάλων γενικότερα. Μπορεί να μην είναι σε τέτοια ένταση όπως στην Αθήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι ανησυχητικό και αν δεν δοθεί η δέουσα σημασία, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο!
  Ας αρχίσουμε από ένα περιστατικό που σημειώθηκε ξημερώματα της 13ης Ιουνίου, στο 4ο ΚΑΠΗ Τρικάλων. Είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια στο air condition και σε άλλα σημεία του κτηρίου με αποτέλεσμα, από τις εκρήξεις, να σπάσει η εγκατάσταση φυσικού αερίου του κτηρίου καθώς επίσης  πόρτες  και παράθυρα. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές και ντροπιαστικές θα έλεγα. Για το περιστατικό αυτό έγραψαν αρκετά sites τόσο Αθηναϊκά όσο και τοπικά. Προφανώς, είναι ένα περιστατικό που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Τρικάλων. 
Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό που συνέβη στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο περίπου, στο νέο πάρκο υπό κατασκευή στο νησάκι του Αγιαμονώτη, πίσω από τον Μύλο Ματσόπουλου, έχουν καταγραφεί ήδη φασαρίες και βανδαλισμοί, όπως ένα καμμένο παγκάκι. Επίσης, έχουν παρατηρηθεί περίεργες συναθροίσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής ανεφέρουν χαρακτηριστικά ότι μόλις πέσει το σκοτάδι φοβούνται να περάσουν από το σημείο. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από ρεπορτάζ τoπικών site. Τι γίνεται άραγε σε αυτό το πάρκο τα βράδια; Θα εξελιχθεί σε κάτι αντίστοιχο με το Πεδίον του Άρεως και τον λόφο Φιλοπάππου; Οι δημοτικές αρχές και η αστυνομία τι κάνουν επί αυτού;
Ένα ακόμα περιστατικό βανδαλισμού, πριν από λιγότερο από ένα μήνα σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Πηγής,του Δήμου Πύλης. Οι δράστες προκάλεσαν καταστροφές στο κυλικείο,πέταξαν μπογιές στους τοίχους, κατέστρεψαν εντελώς  2 ψύκτες νερού κ.α. Οι εικόνες σοκάρουν. Η αστυνομία Πύλης έφτασε στο σημείο και προσήγαγε τους φερόμενους ως δράστες. Ωστόσο, το ερώτημα είναι άλλο.Γιατί δεν υπήρχε επαρκής φύλαξη του σχολείου; Γιατί δεν είχε τοποθετηθεί συναγερμός; Οι σχολικοί φύλακες για αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι; Γιατί να μην υπάρχει φύλαξη των σχολείων κατά τις νυχτερινές ώρες; Τόσο δύσκολο είναι να προφυλαχθεί κατάλληλα ένα σχολείο μιας επαρχιακής περιοχής;  Επίσης, λυπάμαι πραγματικά τους ανθρώπους που κλήθηκαν να καθαρίσουν αυτό το χάος. Αυτή είναι η παιδεία μας λοιπόν; Αυτά μαθαίνει στα νέα παιδιά, αυτές τις μέρες, το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας; 
Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, έχουμε τρεις αναρχικές επιθέσεις στην περιοχή μας, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.  Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Οι κάθε είδους αναρχικοί και μπαχαλάκηδες αποθρασύνονται! Βλέπουν όλες τις επιθέσεις που κάνει ο Ρουβίκωνας στην Αθήνα(π.χ. κόκκινες μπογιές σε κτήρια) και θέλουν να τους μιμηθούν! Όταν ξέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα την γλιτώσουν ελαφρά, όταν ξέρουν ότι η ατιμωρησία, η παραβατικότητα και η αναρχία βασιλεύει, ιδού τα αποτελέσματα! Αυτή την εικόνα θέλουμε για την πόλη μας; Αυτή την εικόνα θέλουμε για τον Νομό μας; Αυτό θέλουμε για την Πατρίδα μας; Αν όχι, μία είναι η λύση! Χρυσή Αυγή, να ξεβρωμίσει ο τόπος! Ή μήπως νομίζετε ότι θα αλλάξει κάτι με τον Μητσοτάκη; Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα, δυστυχώς! Η μόνη εθνική επιλογή είναι η Χρυσή Αυγή! Για ένα κράτος νομιμότητας και ασφάλειας! Χρυσή Αυγή για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!Χρυσή Αυγή για να πάρουμε πίσω τις πόλεις μας, τα πάρκα και τις πλατείες μας! Για να μην υπάρχουν "άβατα" τύπου Εξαρχείων!
Υπατία