Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Το αληθινό πρόσωπο του "συνταγμαικού τόξου"!


 "Ο σκοπός του νόμου δεν είναι να καταργήσει ή να περιορίσει, αλλά να διαφυλάξει και να μεγεθύνει την ελευθερία."-Τζων Λοκ, Άγγλος φιλόσοφος Η ελευθερία λόγου και έκφρασης σε μια δημοκρατική κοινωνία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Αυτό όμως δε συμβαίνει πάντα. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, όσον αφορά την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, καταπατούνται συνεχώς από τους κυβερνώντες δικαιώματα που έχει διά νόμου.
Ένα από τα νόμιμα δικαιώαμτα της Χρυσής Αυγής είναι η διατήρηση προεκλογικού περίπτερου. Μάλιστα, η διανομή στα κόμματα των χώρων αυτών γίνεται αναλογικά με την εκλογική τους δύναμη, για όσα κόμματα είναι ήδη στο κοινοβούλιο και λιγότερο ποσοστό σε νέους υποψήφιους συνδυασμούς. Στη Θεσσαλονίκη, παρόλα αυτά, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε εντελώς "δημοκρατικά" να αποκλείσει τη Χρυσή Αυγή από την κατανομή διαφημιστικών στεγάστρων στα πολιτικά κόμματα! Σύμφωνα με την κατανομή, το 70% των στεγάστρων (περίπου 140 θέσεις) που υπάρχουν στον δήμο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν στα κόμματα που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές του 2015, κατ' αναλογία ως προς την εκλογική  τους δύναμη. Δηλαδή, αν δεν είχαν αποκλείσει παράνομα το κίνημα μας, από τις 140 θέσεις θα κατείχαμε το 7% από αυτές, δηλαδή 10 θέσεις για προεκλογικά περίπτερα! Μας αρνούνται όμως το δικαίωμα μας αυτό! Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων, τα οποία είχαν χαμηλότερα ποσοστά από τα δικά μας, θα έχουν προεκλογικά περίπτερα,  ενώ εμείς όχι! Αυτή είναι η "δημοκρατία" τους! 
Το  "συνταγματικό τόξο" έδειξε για άλλη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο! Οι μάσκες έπεσαν!
Η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας φιμώνεται προεκλογικά γιατί προφανώς δεν τους αρέσουν αυτά που έχουμε να πούμε! Φοβούνται ότι αν είχαμε την ανάλογη προβολή τα ποσοστά μας θα ήταν μεγαλύτερα! Έτσι, σε ένα κόμμα που πήρε 379.581 ψήφους στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση για το ελληνικό κοινοβούλιο αρνούνται να δώσουν χώρο για προεκλογική εκστρατεία. Αυτή είναι η "δημοκρατία" τους! Ελληνίδες και Έλληνες μην τους κάνετε τη χάρη! Παρά τις παράνομες απαγορεύσεις το κίνημα μας, θα συνεχίσει τον αγώνα! Ό,τι και να κάνουν δεν θα μας σταματήσουν! Όσο έχουμε στο πλευρό μας χιλιάδες εθνικιστές και εθνικίστριες δεν θα μας εμποδίσουν, όσα παράνομα μέτρα κι αν μας επιβάλλουν! Μολλών Λαβέ, όπως είπε και ο σπαρτιάτης βασιλιάς  Λεωνίδας! Η Νίκη την 7η Ιουλίου είναι δική μας! 


Υπατία