Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ιερά οργή για τον τσαρλατάνο Βελόπουλο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Επικαλείται ψευδή και πλαστά στοιχεία! (Βίντεο)



Είναι πασιφανές πως ο κομπογιαννίτης Βελόπουλος που πουλάει μαντζούνια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι χριστέμπορος και θεομπαίχτης που δεν διστάζει να εμπλέξει ακόμα και τα Ιερά και τα Όσια της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Παράδοσής μας για να γεμίσει την τσέπη του.
Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το οποίο μέσω του Επισκόπου Αμορίου Νικηφόρο καταδικάζει τον Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού που πουλάει και την παραπλάνηση του Χριστεπώνυμου πλήθους.
«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας».
Με την παρέμβαση αυτή που στρέφεται ευθέως κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, η Εκκλησία παίρνει πλέον δημόσια θέση για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού τις οποίες ο εν λόγω πουλούσε μέχρι πρότινος στις τηλεοπτικές του εκπομπές. Έχει δε προφανή σημασία ότι την παρέμβαση αυτή που αποδοκιμάζει τον Κυριάκο Βελόπουλο την έκανε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Η παρέμβαση του Σεβασμιώτατου Νικηφόρου ήταν ιδιαιτέρως επικριτική. «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά. Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».
Δεν έμεινε όμως μόνον σε αυτήν την φωτογραφική παρατήρηση ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου. Ο κ. Νικηφόρος πήρε σαφή θέση και για την παρούσα πολιτική συγκυρία, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Εκκλησία επιθυμεί να αποδοκιμάσει τον Κυριάκο Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές που εμπορευόταν.
«Ο, τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων» τόνισε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.


ΠΗΓΗ