Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

330.000 ΣΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΟΙ;


Όπως είπε ο Ερντογάν Πασάς, σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, περίπου 330.000 Σύριοι πρόσφυγες έχουν επαναπατριστεί από την Τουρκία μέχρι τώρα, ενώ μόλις θα εγκαθιδρυθεί ζώνη ασφαλείας στην βορειοανατολική Συρία,  κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, θα επαναπατριστεί ένα εκατομμύριο: «Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις ζώνες ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μας όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτή τη στιγμή, 330.000 άνθρωποι έχουν επαναπατριστεί, αλλά πιστεύω ότι όταν τα προβλήματα στην Μανμπίζ και στα ανατολικά του Ευφράτη επιλυθούν, ο αριθμός αυτός θα φτάσει γρήγορα στο 1 εκατομμύριο».
Και βέβαια, οι Σύριοι που έφυγαν από την εμπόλεμη πατρίδα τους και κατέφυγαν στην απολύτως ασφαλή γι’ αυτούς Τουρκία, είναι πρόσφυγες.
Τι γίνεται όμως με τους Σύριους που έφυγαν εν συνεχεία από την ασφαλή γι’ αυτούς Τουρκία και ήρθαν στην επίσης ασφαλή Ελλάδα, οι οποίοι ΔΕΝ είναι πρόσφυγες;  Γιατί δεν επαναπατρίζονται, τώρα που τελείωσε ο πόλεμος στην Συρία; Κι αφού δεν το κάνουν από μόνοι τους, γιατί άραγε δεν τους επαναπατρίζει το ελληνικό κράτος;
Έχει άραγε κάτι να πει επ’ αυτού ο Κούλης Μητσοτάκης που θα γίνει σε δυο βδομάδες πρωθυπουργός ή του βάζουμε… δύσκολα;   


Διαβάστε και παλιότερο άρθρο του blog μας:Οι "πρόσφυγες", οι Έλληνες και η πολιτεία