Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η Τουρκία και η πολιτικη του ραγιαδισμού

Εδώ και μερικές μέρες απασχολεί την επικαιρότητα της χώρας μας, η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών,Μελβούτ Τσαβούσογλου πως το γεωτρύπανο "Πορθητής"("Fatih") ξεκίνησε γεώτρηση δυτικά της Πάφου( δηλαδή μέσα την Κυπριακή ΑΟΖ!). Κυπριακός δορυφόρος επιβεβαίωσε τη θέση του τουρκικού γεωτρύπανου, το οποίο συνοδεύεται απο την τουρκική πολεμική φρεγάτα Barbaros. Επίσης ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ανησυχία του, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, ότι η Τουρκία είναι πολύ πιθανό να στείλει ερευνητικό πλοίο και στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου! Μιλάμε δηλαδή για αμφισβήτηση της Κυπριακή και ενδεχομένως σύντομα και της ελληνικής κυριαρχίας!   
Επίσης, ο Τσαβούσογλου είπε: "Μόλις διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων στο πλαίσιο του δικαίου και γνωρίζουν σχετικά με τον διαμοιρασμό, δεν θα υπάρχει πρόβλημα". Θεωρεί, δηλαδή, ότι η Τουρκία έχει "δικαίωμα" να βρίσκεται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και ότι τους έχουν "ρίξει" στη μοιρασιά! Συμπλήρωσε επίσης:"Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσουν, υποχρεωτικά θα συμφωνήσουν". Ρωτάω εγώ, λοιπόν, τι θα γίνει αν δε συμφωνήσει η Κύπρος; Ή εμείς αργότερα αν βρεθούμε σε παρόμοια θέση; Θα μας επιτεθούν; Γι' αυτό έχουν μαζί τους και την πολεμική φρεγάτα; Για να φοβίζουν όποιον τολμήσει να διαφωνήσει μαζί τους; Φωνάζει ο κλέφτης, να φύγει ο νοικοκύρης! Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να πετύχει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αυτά που την συμφέρουν! Ακόμη πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών: "Καμία συμφωνία στην οποία δε συμμετέχει και η Τουρκία , δεν ισχύει". Αμφισβητεί δηλαδή ευθέως τα δικαιώματα της Κύπρου (και τα δικά μας) στην εκμετάλευση του ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στον υποθαλάσιο χώρο των γειτονικών της χωρών! Αν δε μπει στο "παιχνίδι" η Τουρκία, θα πάρει μόνη της ότι πιστεύει ότι της "δικαωματικά" της ανήκει!
Ο υπουργός ενέργειας της Τουρακίας δήλωσε επίσημα ότι το γεωτρύπανο Πορθητής έχει ήδη φτάσει στα 3.000 μέτρα. Επιπλέον, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα στείλει και το άλλο γεωτρύπανο της "Γιαβούζ"  βόρεια της Κύπρου, μεταξύ  των κυπριακών ακτών και των τουρκικών ακτών ανατολικά της Αττάλειας (πάλι μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ δηλαδή!).  
 Και τι κάνουμε εμείς για όλα αυτά; Στέλνουμε αντιπροσωπεία στην Τουρκία να διαπραγματευθεί Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης(ΜΟΕ). Το άκρον άωτον του ραγιαδισμού! Τους δείχνουμε ότι τους φαοβόμαστε και ότι θέλουμε να τα έχουμε καλά μαζί τους με όποιο κόστος και ασχέτως με αυτά που γίνονται στην Κύπρο! Μετά το ιστορικό "η Κύπρος κείται μακράν", η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με την Τουρκία και να προδώσει την αδερφή μας Κύπρο και τα συμφέροντα μας! Επίσης, ας υποθέσουμε οτι καταλήγουμε σε κάποια ΜΟΕ, πώς ξέρουμε ότι θα τα εφαρμόσει η Τουρκία; Επίσης, τα ΜΟΕ Παπούλια-Γιλμάζ του 1988 είναι ακόμα σε ισχύ(θεωρητικά), αλλά αυτό δεν βλέπω να πτοεί την Τουρκία! Προχωρεί σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου και θαλάσσιου χώρου αρκετά συχνά. Επίσης, τα ΜΟΕ του 1988, δεν διευκρίνιζαν τα εθνικά μας θαλάσσια σύνορα. Κάτι που εκμεταλλεύεται βέβαια η Τουρκία. Και ποιος μας λέει ότι τα καινούργια ΜΟΕ, αν τελικά συμφωνηθούν, θα είναι συμφέροντα για εμάς; Είδαμε τις διαπραγματευτικές "ικανότητες" της κυβένησης Τσίπρα με το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών! Δεν θέλουμε παρόμοια συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους! Τα εθνικά μας σύνορα, χερσαία ή θαλάσσια και τα δικαιώματα μας στην υφαλοκρηπίδα είναι αδιαπραγμτευτα! 
Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Μητσοτάκη, που λέει η Ε.Ε.να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό στην Βουλή ψήφισαν ΟΧΙ στη διακοπή των διαπραγματεύσεων ένταξης της  Τουρκίας στην Ε.Ε.! Τώρα κατάλαβαν ότι η λυκοφιλία των Τούρκων δεν θα μας βγει σε καλό; Η Χρυσή Αυγή είχε ψηφίσει ΝΑΙ στη διακοπή των διαπραγματεύσεων ένταξης της  Τουρκίας στην Ε.Ε.! Οι Τούρκοι δεν είναι φίλοι μας! Ψάχνουν ευκαιρία να στραφούν εναντίον μας! 
Οι "Μed7", οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου δηλαδή καταδίκασαν τη στάση της Τουρκίας. Όμως, πολύ αμφιβάλλω αν η Γερμανία και η Μέρκελ θα συμφωνήσουν στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία! Για να δούμε μας στηρίζει πραγματικά η Ε.Ε και η Γερμανία; Ή θέλει μόνο να μας πίνει το αίμα με σκληρά οικονομικά μέτρα; Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Αν δε μας υποστηρίξει(που μάλλον δεν θα το κάνει), τι νόημα έχει να είμαστε στην Ε.Ε; Μας συμφέρει πραγματικά; 
Μέσα σε όλα αυτά, διάβασα σε ένα άρθο ότι οι "Μed7"  αναγνωρίζουν την "ιστορικής" σημασία της Συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία εφαρμογής της καθώς θα "ωφελήσει" την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή! Δηλαδή για να αποτρέψουμε την Τουρκία να καταπατά τα δικαιώματα μας πρέπει να εφαρμόσουμε τη Προδοσία των Πρεσπών; Από τη Σκύλα στη Χάριβδη, θα πω εγώ! Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει δεσμευθεί να ακυρώσει την επονείδιστη αυτή συμφωνία, σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση!
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε πυγμή! Δεν είναι ώρα για διαπραγματεύσεις! Δεν είναι ώρα για υποχωρήσεις! Είναι ώρα για να δείξουν οι ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις μας την αξία τους, αν χρειαστεί! Πρέπει να υπερσπιζόμαστε ό,τι μας ανήκει. Δεν μπορεί η τουρκία με το έτσι θέλω να παίρνει κάτι που δεν της ανήκει!  Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πρέπει να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Άλλωστε και πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας(δυστυχώς) ο Σημίτης είχε δηλώσει ότι φοβάται νέα Ίμια. Το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. ΟΧΙ στην εξωτερική πολιτκή των υποχωρήσεων! Η Τουρκία και οι υπόλοιποι γείτονες πρέπει να μάθουν να μας σέβονται! ΟΧΙ στον ραγιαδισμό! Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη που έχει το σθένος και την πολιτική βούληση για να διεκδηκήσουμε τα δικαιώματα μας! Αν θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε σοβαρή ηγεσία ως χώρα! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή! 
Υπατία