Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Οι "πρόσφυγες", οι Έλληνες και η πολιτεία

Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να αναφέρω, για άλλη μια φορά, την προπαγάνδα που ασκεί η επίσημη πολιτεία, σε θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες". 
Ας αρχίσουμε με ένα περιστατικό που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της εβδομάδας μουσικής, στον αύλειο χώρο του μουσείο Τσιτσάνη, στην πόλη μας. Ήταν η μέρα που είχε ένα συγκρότημα συναυλία. Πριν από την συναυλία λοιπόν, αν πήγαινε κάποιος θα έπεφτε πάνω σε μιας εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων με τον  τίτλο "Γέφυρες Πολιτισμού» με την Τέχνη για Ελληνες και πρόσφυγες". Συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιελάμβανε :
  • Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση- Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε θέματα Προσφύγων «Και αν ήσουν Εσύ» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
  • Χορογραφία Συγχρόνου Χορού από την Ακαδημία Χορού Τρικάλων TDA.
  • Παρουσίαση Ελληνικών, Σύριων και Κούρδικων Χορών από το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του Δ. Tρικκαίων (το τμήμα απαρτίζεται από τον πληθυσμό, που φιλοξενεί η e- trikala στο Πρόγραμμα ESTIA για τη κοινωνική ένταξη των αιτούντων άσυλο και προσφύγων στη πόλη μας).
  • Προβολή βίντεο μικρού μήκους "Πόλεις της Ελλάδας καλωσορίζουν τους πρόσφυγες"
Ας τα σχολιάσουμε λίγο ένα ένα.  Πρώτο και καλύτερο το πρόγραμμα "ευαισθητοποίησης" με τίτλο "Και αν ήσουν Εσύ". Προφανώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα στόχευε στο συναίσθημα οίκτου των πολιτών. Αυτό που δεν είπαν ,προφανώς, είναι γιατί ένας "πρόσφυγας" να δικαιούται δωρεάν στέγη. Ο Δήμος Τρικκαίων μέσω του προγράμματος "Εστία" έχει παραχωρήσει δωρεάν σε "πρόσφυγες" σπίτια στην πόλη των Τρικάλων. Σύμφωνα με δημοσίευμα από αθηναϊκό site :"Το πρόγραμμα στα Τρίκαλα, που περιλαμβάνει την ενοικίαση 70 διαμερισμάτων στην πόλη για τη φιλοξενία 420 προσφύγων, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, βοηθώντας σταδιακά στο κλείσιμο από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του χώρου φιλοξενίας στο τέως σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Μέχρι το τέλος του 2017, συνολικά 281 πρόσφυγες έμεναν μέσα στην πόλη. Πέρα από τη στέγαση, το πρόγραμμα ESTIA παρέχει στους πρόσφυγες υποστηρικτικές υπηρεσίες και οικονομική στήριξη για την κάλυψη των άμεσων καθημερινών αναγκών τους μέσα από προπληρωμένες κάρτες, κάτι που διευκολύνει την πρόσβασή τους στην καθημερινότητα της πόλης" Βέβαια, δεν είδα ο Δήμος Τρικκαίων να νοιάζεται εξίσου για άλλες οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. οι άνεργοι. Η "ευαισθησία" του δήμου και γενικότερα της επίσημης πολιτείας εξαντλείται στους "πρόσφυγες". Τι έχουν κάνει για τους άνεργους; Τι έχουν κάνει για τους νέους που δυσκολεύονται να μπουν στην αγορά εργασίας; Γιατί ενώ μπορεί να διαθέτουν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά προσόντα αλλά όλοι τους ζητάνε κάτι που λέγεται "προϋπηρεσία¨". Τι έχουν κάνει για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δούλευαν χρόνια και μετά ξαφνικά απολύθηκαν λόγω της κρίσης και δυσκολεύονται να βγουν στη σύνταξη; Αλλά,βέβαια, όταν μιλάμε για τους Έλληνες πολίτες, το κράτος "νίπτει τας χείρας του". Στη Χρυσή Αυγή λέμε πρώτα οι Έλληνες! Βάζουμε πάνω από όλα τους Έλληνες και όχι κάποιους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας! 
Θα ήθελα να σταθώ και σε ένα άλλο σημείο της παραπάνω εκδήλωσης. Στην προβολή του βίντεο και στον τίτλο του "Πόλεις της Ελλάδας καλωσορίζουν τους πρόσφυγες". Φυσικά δεν ρώτησε κανένας τους πολίτες των πόλεων αν θέλουν τους "πρόσφυγες", απλά τους επέβαλλαν. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμίσω και την επιστολή καλωσορίσματος του δημάρχου πριν 2 χρόνια στα αραβικά! Μεταξύ άλλων έλεγε η επιστολή:"Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,...Οι κάτοικοι της πόλης
, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε". Για να μην νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε αμνησία. Οι πολίτες όμως δεν συμφώνησαν σε κάτι τέτοιο. Δεν τους ζητήθηκε καν η γνώμη ποτέ για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οπότε, όχι δεν "καλωσόρισαν" οι πόλεις τους πρόσφυγες, αλλά όσοι έχουν συμφέροντα οικονομικά και άλλα, όπως π.χ. οι ΜΚΟ. Εναλλακτικός-προτεινόμενος τίτλος βίντεο "Η παγκοσμιοποίηση σας καλεί να αποδεχτείτε την αντικατάσταση σας από αλλοεθνείς". 
Αυτή η προπαγάνδα για τους "πρόσφυγες" έχει παραγίνει! Αυτή είναι η λύση που έχουν για το δημογραφικό όσοι υποστηρίζουν την επέλαση των "προσφύγων"! Αντί να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια και τα νέα ζευγάρια, αυτοί επιδοτούν τους αλλοεθνείς, αλλόθρησκους λαθροεισβολείς!Δεν θέλουν ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να είναι ελληνικός και να έχει τη συνοχή, την ιστορική συνέχεια, την γλωσσική και θρησκευτική ομοιογένεια που είχε μέχρι σήμερα! Θέλουν να μας αντικαταστήσουν και να κάνουν τον ελληνικό λαό μια "πολυπολιτισμική", άμορφη οντότητα! Στην Χρυσή Αυγή αγωνιζόμαστε για να τους χαλάσουμε αυτά τα σχέδια! Αγωνιζόμαστε για τους Έλληνες και την Ορθοδοξία! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Χρυσή Αυγή, για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω! 
Υπατία